C/N: 4 Real, Madrid?
Generelle

C/N: 4 Real, Madrid?

Den erotisk buttede Rafa Benitez fik et los af præsident Florentino Perez, der nu har indsat klubikonen Zinedine Zidane, men er det en god ide? Hvad skal der til for at løfte klubben til tidligere tiders storhold.

Der er sådan lidt Brøndby-desperation over det. Man hiver klubikonet hjem for at appease sine omgivelser - i hvert fald for en stund. For det kan kun være Zinedine Zidanes status, der kvalificerer ham til at blive ny manager i en af verdens største klubber. 

"Jamen laver Real Madrid ikke bare en Guardiola?"

Ja og nej. Ja fordi Pep Guardiolas baggrund også kun var Barcelona B, og nej fordi der ikke er nær samme integration imellem Real Madrids førstehold, Real Madrid Castilla og akademiet La Fabrica. Det skal til forsvar siges, at der er flere spillere af egen avl i truppen end der ellers har været de seneste par år, men det ville være synd at kalde Dani Carvajal, Jese og Lucas Vazguez for fremtrædende profiler på holdet?

Ronaldos y Nachos?
Det er i sig selv lidt kuk-kuk at fyre en manager, når man 'kun' er 4 points fra førstepladsen og potentielt 5 points efter Barcelona, der har en kamp til gode. Men det var Rafa Benitez. Måske kontinentets mest overvurderede og irriterende manager vi havde med at gøre. Så måtte han ud. 

Men hvad er så next step for Florentino Perez og Real Madrid med en potentiel transfer embargo lurende. Under normale omstændiger ville Florentino Perez gå shop amok og hente spillere for en milliard. For eksempel Eden Hazard og så et par andre, der sikkert gør det godt til EM. Men behovet for at handle her og nu kan opstå, hvis FIFA åbner en sag imod dem, fordi truppen virker træt og har brug for en mindre udrensning.

Pornokongen Karim Benzema er pludselig blevet et problem, og man kan i sit stille sind håbe, at Arsene Wenger stadigvæk er smålun på tanken om, at Olivier Giroud skal have lidt mere konkurrence. Rafa Benitezs behov for at spille med en mere defensivt orienteret midtbanespiller, har gjort det lidt mere trængt at hedde Isco eller James Rodriguez, derfor kobles især Isco også til et snarligt skifte til Premier League. Det kan sagtens være den type velkomstgave som de klubber der vil have Pep Guardiola som manager, skal stampe op. Derudover ser Pepe endelig ud til at have ramt over-the-hill-alderen og det walisiske Jonas Kamper Gareth Bale er blevet den engelske sportspresse bedste bud på en 'frelser' til Manchester United. 

Det kunne ligne Real Madrid og Florentino Perez at ty til sin gamle idé med Zidanes y Pavones fra de gamle Galatico-dage, hvor truppen igen fyldes med spillere af absolut verdensklasse og så, at mellemgruppen, vandbærerne skal være af egen avl. I praksis blev det jo heller aldrig godt Francisco Pavon var ingen Fernando Hierro når alt kom til alt og Raul Bravo - ja hvad blev der af ham? Var det de sidste rester af Leeds' eventyr i midt-nullerne?

Det kan meget vel være næste træk, men har klubben reelt verdensklasse-spillere nok til at udfylde konceptet? Det havde de dengang, men lige nu er det FC Barcelona, der er tættest på den slags. Skal Real Madrid tilbage til Galaticos, Zidanes y Pavones så kræver det en større omvæltning og omstiling, og det kan man godt blive i tvivl om han er rette mand med rette erfaring til