C/N: Chelsea FC. Engelske mestre 2014/15
Illustration
Generelle

C/N: Chelsea FC. Engelske mestre 2014/15

Denne analyse handler om de kommende engelske mestre. Chelsea.

Det var jo hans plan, den onde José Mourinho. At Chelsea ikke skulle toppe i sidste sæson, men først senere, i år. Chelsea er diskutabelt den klub, der har haft det bedste transfervindue i år.

Ud med de mærkelige eksperimenter, den overvurderede Ca$hley Cole, de ikke-mourinhoske profiler Romelu Lukaku og David Luiz, og den efterhånden legendariske Frank Lampard, der tilbyder visse kvaliteter, men omvendt også har en del mangler, der ikke helt matcher José Mourinhos filosofi. Det er ikke et par jernlunger, der sidder på Lampard, der efterhånden er blevet 36 år gammel. Samlet set har Chelsea solgt dyrt. Især hvis man lægger det sammen med Juan Mata-transferen til Manchester United.

Vi har tidligere på disse spalter rost Chelsea, for at agere rettidigt på transfermarkedet. Noget som især Arsenal og Manchester United må være misundelige på, kendetegnende ved at begge klubber har handlet i panik i flere transfervinduer i træk. Men forbindelsen imellem José Mourinho og Jorge Mendes’ agentbureau Gestifute, der sikrede Chelsea angriberen, de egentlig altid har sukket efter i form af Diego Costa. Ni mål i syv Premier League-kampe siger alt. Heldigvis har den engelske presse og dommere endnu ikke fået tændt Costas kuk-kuk-gen, så der er ikke sket noget Luis Suarezsk endnu. Desværre har han taget sine gamle fiberskader med til England. Spørgsmålet er hvor længe det bliver ved med at hæmme ham.

Den nye reserve Loic Remy lød også som en god ide, men han er også skadet nu. Remy er en proven PL-goalscorer, og til £10,5 mio. er det et mindre fund. De må stadigvæk ærgre sig i Liverpool. Didier Drogba er tilbage i klubben også. I dagens kamp imod Manchester United viste han, at han er OK funktionsdygtig, så frem at han ikke skal ud og løbe om kap med nogen. Heldigvis var Manchester United så geniale, at de bad den 1.35 meter høje Rafael om at dække Drogba op på hjørnespark. 1-0 Chelsea. Chelsea virkelig man of the match er Frank Arnesen-opfindelsen Nemanja Matic, der virkede ejede den midtbane, med sin enorme fysik og glimrende overblik. Matic er tidens bedste 6’er i gammeldagsforstand. Og sammen med den periodevis udskældte Cesc Fabregas, så danner Matic en midtbane, der sagtens kan vinde samtlige trofæer. Fabregas er godt nok ikke tidens bedste 8’er. Han hedder Luka Modric, og spiller for Real Madrid, men mindre kan også gøre det. Det virker rimelig solidt, og Frank Lampard er ikke decideret savnet.

Endelig har udskiftningen af Petr Cech til Thibaut Courtois været forholdsvis smertefri. Courtois har stået forventeligt glimrende, og Cech har taget det relativt pænt, selvom et vinderskifte ligger nært. Spørgsmålet er bare hvilken klub, der kunne været fristet af Cechs talenter samtidig med en villighed til at honorere de høje lønkrav. Paris Saint Germain er det åbenlyse bud, ellers skal Cech muligvis til mindre lødige ligaer i Rusland eller Tyrkiet.

Kurt Zouma fik sin PL-debut for Chelsea i dag. Han er et af Europas største forsvarstalenter. Og kan på sigt afløse John Terry, og i nærmere fremtid true Gary Cahill, der dog spiller ret lydefrit for Chelsea (Hans landsholdskampe er dog en lidt anden historie). Sammen med Courtois, Matic, Hazard og Costa har Chelsea n stamme de næste 5-6 år frem. Med Al-Manchesters snublen har Chelsea næsten allerede vundet det engelske mesterskab. De er bare det niveau bedre tilrettelagt.