C/N: Den søde ventetid
Generelle

C/N: Den søde ventetid

Carletto er lidt overraskende blevet fyret i Real Madrid. For kendere er det naturligvis ikke specielt overraskende med en fyring, men Carletto har klubbens højeste vinderprocent på 75% sammen med Jürgen Klopp vil han nu tage et års pause.

Carletto er blevet fyret i Real Madrid. Det var et rygte, der nu har stået op i flere dage, der endelig er blevet bekræftet. På næværvende side har vi altid været begejstret for Carletto. Han har bakset med nogle af med de mest besværlige klubejere og præsidenter, og alligevel har han vundet noget. Han er ikke en taktisk innovator som Pep Guardiola eller Arrigo Sacchi, men han har været en god pragmatiker, der har gjort det bedre end dem, der har efterfulgt ham. Hvis det bliver den evigt håbløse Rafa Benitez, der skal afløse Carletto i Madrid, så bør de sidde med de bredeste smil i Barcelona. Et Real Madrid-hold på vej ind i en eventuel transferembargo med Rafa Benitez, og dennes fejlrate på indkøb er et drømmescenario. De bør også smile i 8'er-hungrende klubber. Benitez vil utvivlsomt  installerer en mere defensiv 6'er end den nuværende Real Madrid-midtbane byder på. Sami Kherdira er også færdig i klubben. Det er i hvert fald svært at se et Benitez-hold stille med Isco, Toni Kroos og Luka Modric på een gang. Manchester United eller lignende burde slå til imens limboet er i gang. 

Den kommende sommer er sommeren, hvor flere trænere vil se tiden an. For det vrimler ikke med ledige sæder i de europæiske top 10-klubber. Real Madrid er en åbenlys ørkenvandring, hvor stærke klikker, en stærk præsident kræver sit. Det er umiddelbart ikke et godt match for en træner som Jürgen Klopp, der i følge Bild har meddelt, at han holder sabbat i minimum seks måneder. I det lys skal det også ses, at han ikke havde en fastlåst masterplan, da han sagde op i Dortmund, eller så er nogen løbet fra aftale på grund af overraskende positive resultater. Samme udmelding har Carletto turneret med de sidste par dage. Real Madrid eller et års pause. Det kan sagtens bliver næste sommer, der bliver den store trænerkarusel, hvor attraktive navne som Antonio Conte, Jürgen Klopp og Joachim Löw, måske skal finde sig en ny arbejdsplads. 

Karusellen starter som bekendt med Al-Manchester og Pep Guardiola igen. Guardiolas kontrakt udløber til næste sommer, og han er ønsketræneren for Txiki Bergiristain, og formentlig det skud i bøssen som Ferran Soriano og han har også for en utålmodig Al-Manchester-ejer. Det kunne ellers have været interessant med Carletto tilbage i Premier League, men her skal man måske overveje Manchester United, der også har haft Carletto på ønskelisten over flere omgange. En interessant udfordring for enten Klopp eller Carletto kunne naturligvis at afløse Guardiola hos Bayern München. Begge har gode kort. Klopp kender Bundesligaen og er ikke krævende på samme måde som Guardiola. Carletto kan det politiske spil, hvor Mathias Sammer, Karl Heinz Rummenigges autoritet ikke bliver et spørgsmål. 

I Liverpool ligner Brendan Rodgers en død mand. Hans projekt har snart varet i tre år, og det er svært at se noget som helst opløftende. Holdets bedste prospekt Raheem Sterling er i gang med at true sig til en kæmpe kontrakt - eller ud af klubben. Det er næsten et dårligere Liverpool Rodgers efterlader end han kom til. Men med de umiddelbare top-top-kandidater ledige, hvad er så muligheden for Liverpool? De engelske trænere er ikke attraktive for nu. Så er der italiensk mellemvare i form af Luciano Spalletti og Roberto Di Matteo. Hollændere som Guus Hiddink og Dick Advokaat er trods alt for gamle til klubben. Benficas Jorge Jesus er næsten også for gammel til Liverpool, imens Julen Lopetegui måske er for uprøvet. Et navn som Frank de Boer er heller ikke helt problemfrit, og en ajax-hollænder ville være et problem. Så er det næsten ligefør at hans lazyness Michael Laudrup er et bedre navn. Han kender i det mindste Premier League. Vores bedste bud er også en italiener: Cesare Prandelli. En rutineret træner, der har god erfaring med god, der ikke er mesterskabskandidat, men alligevel får noget positiv og attraktiv fodbold ud af det. Så er han suverænt den træner, der har fået næstmest ud af Mario Balotelli. Et godt match for Liverpool eller andre klubber, der måtte mangle en kompetent, symaptisk manager.