C/N: En frisk start
Alka Superliga
Generelle

C/N: En frisk start

Normalt siger man, at landsholdspauser er dræbende. Men for flere af Superliga-klubberne har det allerede været tiltrængt med et pust.

Det var en kærkommen landsholdspause for de fleste Superliga-hold. FC København er som ventet kommet flot fra land - og kun et uventet nederlag til Farum er en plet på et flot forår. Ydermere vist kampen imod Island, at Thomas Delaney som mange har argumenteret for er Danmarks - med afstand - bedste 6'er. Nicolai Jørgensen fik tanket ekstra selvtillid - og ligner efterhånden Superligaens største salgsaktiv sammen med Pione Sisto. Så kampen var også god for FCK. 

Selvom landskampen blev spillet i Herning, så var der ingen FC Midtjylland-spillere at se. Pione Sisto er sendt i U21, og spillere som Kian Hansen og Jakob Poulsen er simpelthen ikke udtaget. Det er et godt spørgsmål om Poulsen nogensinde bliver det igen. Han har haft en skidt sæson. I de sidste par uger op til landskampene er der blevet spekuleret i en fyring af Jess Thorup. Det kan der være for og imod. For, fordi Thorup kun er en erstatbar brik i et 'system' som FC Midtjylland har sat op. Desuden har Bentham tidligere vist at have en vis utålmodighed med sine (nye) trænere. Og her er Thorup næppe en undtagelse. Imod, fordi Thorup ikke alene bærer skylden for FC Midtjyllands dårlige form. Det er naturligt at nå en bølgedal på et eller andet tidspunkt, selvom den har været lidt længerevarende end godt er. Desuden skal det til Thorups forsvar også siges, at man i vinterpausen solgte startelvans sikreste to kort i FITNESS-Duncan (Formely known as FLÆSKE-Duncan) og Erik Sviatchenko. Et hvil allerede nu har utvivlsomt været godt for Midtjylland.

Tiden skal formentlig også læge alle sår i Brøndby, hvor Auri Skarbalius med sin knoklefodbold skal prøve at hive en tredjeplads hjem - sådan som man har lovet aktionærerne. Men alle kigger formentlig frem imod den kommende generalforsamling, hvor det måske-måske ikke meldes, at en ny pose penge er på vej. Og en fornyelse af vestegnsdrømmene. Altså en snarlig status quo. Imens kan spekulanter så undre sig over hvor det lovede transferoverskud til sommer skal komme fra. Eller bare håbe, at der er en scout, der blev glad for Riza Durmisi forleden. 

I Randers håber Michael Gravgaard sikkert også, at medierne - og spillerne har glemt alt om de sidste par ugers uro. Han har været i et ledelsesmæssigt dilemma, der for folk med ekstra god hukommelse også kunne få en kant af hykleri, hvis han havde truffet det forkerte valg. Som for eksempel at straffe Jonas Borring ved at kræve ham tilbage på arbejde. Det gjorde man ikke. Man lod Jonas Borring gå og finde sig selv, men Christian Keller ligner også en spiller, der kan have en relativt kort karriere tilbage i Randers. Hvis det ikke var fordi, at Keller skulle puste 36 lys ud i lagkagen næste gang, så var han sikkert en kommende AGF-spiller, men mon ikke, at en af Ove'erne er hans cheftræner efter sommerpausen. 

Mesterskabsoutsiderne AaB blev aldrig for alvor farlige. Dertil viste det sig, at defensiven trods alt var for tynd og selv den normalt sikre målmand Nicolai Larsen har haft en so-so start på foråret. Nu kan man så bruge resten af foråret til at overveje, hvordan man vil spille et nyt forsvar sammen og finde en afløser til Lukas Spalvis, men det rammer AaB og Allan Gaarde en smule, at man ikke var forudsigende at have en åbenlys afløser i truppen allerede nu, hvor man også kommer til at sige farvel til Kenneth Emil Pedersen. Men okay det er stadigvæk svært at bebrejde dem for at have lyst til at fråse med pengene.