C/N: Falling down
Generelle

C/N: Falling down

Manchester United og Louis van Gaal tabte igen. Men er det kun Louis van Gaal, den er gaal med? Nej.

Ti hi fnis. Manchester United-haterne har kronede dage efter endnu et lettere pinligt nederlag denne gang til et velorganiseret Stoke-hold, der kendte sin besøgstid. Konsekvensen af endnu et nederlag - og måske et nyt i morgen imod Chelsea - kan sagtens være en fyring til Louis van Gaal i en situation, hvor Ryan Giggs sikkert bliver caretaker indtil Ed Woodward er kommet på en bedre plan. Men er en fyring af van Gaal løsningen på noget?

Der er en ting, der er værd at hæfte sig ved van Gaal kontra Mourinhos fyring. Van Gaal ligger ikke i åben krig med sine spillere på samme måde. Og spørgsmålet er om, der ikke er tale om en almindelig resignation og at problemet stikker dybere end bare trænere. Lidt ligesom dengang René Meulensteen talte om den syge patient i Brøndby. Der er jo ingen i dag, der betvivler Kent Nielsens evner, men dengang. Oh my. Men når man så kaster et blik henover Brøndbys trup, så forstår man egentlig godt de manglende topplaceringer kontra den konkurrence som FCK og AaB har budt dem i kriseårene. 

Sådan er det også med Manchester United. Antallet af verdensklassespillere (dvs. top 6-7-8 på sin position) er forsvindende. Samtidig ejer van Gaal ikke helt de samme evner som Alex Ferguson til at få middelmådige spillere til at overpræsterer over længere tid. Ikke, at det er et virtue, det er kun en evne få managers besidder, men det rammer naturligvis hårdere når man kigger på trurpsammensætningen.

Først og fremmest mangler der stadigvæk en større angribere, der kan supplere Wayne Rooney og Anthony Martial. Rooney ser mere slidt ud end nogensinde før. Og så viser Martial at han stadigvæk er ung, og for meget afhænger af, at han laver Liverpool-esque mål. Det kommer ikke til at ske her og nu. Og så er der midtbanen. Centralt er den for stationær med både Michael Carrick, Juan Mata og Bastian Schweinsteiger, der godt nok har været en positiv overraskelse, men er en anden spiller anno 2015 og måske spiller en anelse for langt fremme. Ander Herrara er en glimrende playmaker, men er også til tider ramt af rotationen og også han kan komme til at spille for langt fremme. Det holdet egentlig mangler er en 8'er med mange, mange meter uden bold i benene. For eksempel Blaise Matuidi. Det offensive spil er for langsomt og for forudsigeligt. Klassiske kendetegn ved possession. Samtidig har fløjene ikke helt slået til for Man U. Fordi man missede på Pedro, så har man stadigvæk et gabende hul på højrekanten samtidig med, at Memphis Depay indtil videre ligner en one trick pony. 

Det er et hold, der er bedst med at spille fodbold som Arsenal, men tvinges til at spille som Ajax. Det er et pænt problem. En ny manager kan måske rette op på det, men det er på tide, at Manchester United og Ed Woodward finder en manager, der i lang kan tegne klubben og dens udtryk. Det kan Louis van Gaal ikke. Det kan Ryan Giggs heller ikke. Lige nu er også en del af problemet.