C/N: Fem handler der bør ske i vintertransfervinduet del 2
Illustration
Generelle

C/N: Fem handler der bør ske i vintertransfervinduet del 2

Her er fem blandede landhandler til vinter. De sker måske ikke, men det burde de gøre. Dette er anden del på en nye serie frem til transfervinduet lukker igen. Der kommer fem nye handler en gang om ugen.

Dante fra Bayern München til Manchester United

Med Jerome Boatengs pludselige opblomstring og Mehdi Benatias ankomst er Dante lige pludselig blevet reservespiller i Bayern München. Det er ikke en holdbar situation for ham, da han faktisk kun har få år tilbage af sin karriere. Så hvis han skal nå og prøve noget andet. For eksempel Premier League, og endda en storklub, så vil han være et godt fit for Manchester United og Louis Van Gaal, der mangler så mange forsvarspillere, at det næsten er lige før, at John O'Shea og Wes Brown lyder som gode gamle dage. Om ikke andet kan Dante være en god løsning i et par år, imens man overvejer Paddy McNair, Tyler Blackett og Tom Thorpe.

Hector Moreno fra Espanyol til Liverpool

Hvis der er noget som Liverpool er engelsk mester i, så er det at hente flopforsvarsspillere i La Liga. Men Hector Moreno kan sagtens være undtagelsen. En hård, robust, god all-round midterforsvarer med fine, fine placeringsevner er noget som mange hold kan bruge, men især Liverpool, der også burde finde sig en undskyldning for at skaffe sig af med Martin Skrtel. Moreno har nogle kontraktissues med Espanyol, og kan derfor hentes for €7-8 mio. Det er alt for billigt, og en bargain, som andre forsvarshungrende PL-hold burde overveje forlængst.

Nicolas N'Koulou fra Olympique Marseille til Arsenal

Hvis Arsenal skal have fat i en rigtig god markeringsspiller, der får dem til at tænke tilbage på de glade dage med Sol Campbell, så er N'Koulou manden. Og en væsentlig nøgle til Marseilles øjeblikkelige succes. Et monster at flytte rundt på, og udemærket på bold, der samtidig har en naturlig hurtighed, der er nødvendigt, når man står så højt på banen som Arsenal gør. Der er to aberdabeis. Et, N'Koulou er ikke billig i overgangssum, men sidst vi tjekkede, var der stadigvæk udløb til sommer. Så det er lidt billigere end normalt. To, N'Koulou måler altså kun 1.80m. Det er ikke alle, der er til den slags i midterforsvaret. Men han kan også bruges som 6'er. En position, hvor Arsenal også har haft problemer tidligere. Introduceret til europæisk fodbold i Monaco. Arsene Wengers yndlingsklub.

Wilfried Bony fra Swansea til Arsenal

Hvis Arsenal kan spare lidt penge på N'Koulou, så kommer de til at betale dyrt for en spiller som Wilfried Bony, der også er et oplagt transfermål. Selvom at han nogle gange virker som en fattigmands Romelu Lukaku, så er han en glimrende angriber, der tilbyder noget lidt andet end Olivier Giroud. Arsenal er ligesom FCK, man kan ikke nøjes med en ægte 9'er. Men det bliver dyrt, men det måske det værd for Arsene Wenger, for hvor meget tid har han til at vente på Yaya Sanogo.

Danilo fra FC Porto til Liverpool

Glen Johnson hører i sine mindre gode perioder til Premier Leagues mest overvurderede spillere. Det er et problem for et hold, der ikke ligefrem udstråler stabilitet, at en af holdets mest rutinerede spillere har et bundniveau, der kan gøre Ashley Cole misundelig. Højre back er ikke et sted, man burde gå og fixe hele tiden. Omvendt er klubben også i en position, hvor de ikke længere kan tage for mange chancer på transfermarkedet, og her er Danilo et rimelig sikkert og risikofrit prospekt. Danilo skal skydes afsted til sommer, hvis Porto skal tjene penge, så Liverpool kan udnytte en masse slumrende klubber ved at slå til i vintermarkedet, hvor mange storklubber ikke kigger på højre backs. De risikerer, at Barcelona eller Bayern München går efter Danilo til sommer. Til gengæld kan de så sælge ham igen til samme klubber om et par år med pæn fortjeneste, hvis de kommer først.