C/N: Leicester never again
Generelle

C/N: Leicester never again

Leicester vandt - som vi alle ved - Premier League på sensationel vis forrige sæson. Men det ser ud til at de fire store gør alt for, at det ikke skal ske igen. Selv Arsenal.

Det engelske mesterskab var meget billigt til salg, og Leicester kan kun være et one hit wonder. N'Golo Kante er taget til Chelsea, og Riyad Mahrez overvejer om Arsenal ikke var en god ide. Erstatningerne er fine. En blanding af store talenter, lottokuponer og direkte erstatninger, der har en indkøringsfase. Ron-Robert Zieler er omtrent lige så god som Kasper Schmeichel, mens unge Schmeichel har fået en lang kontraktforlængelse, så er der god mulighed for en af dem kan sælge med god profit om et par vinduer. Gode målmænd hænger ikke længere på træerne.

Det bliver interessant at se om Ahmed Musa kan få en god Premier League-karriere. De fleste har godt bemærket Musas to mål imod Barcelona i træningskampene. Men om han står distancen med Leicester ufattelig mange meters løb uden bold, og den taktiske disciplin bliver meget interessant. Nampalys Mendy afløser direkte Kante. Ranieri kender Mendy fra Monca, så det er ikke et helt ukendt prospect for Leicester, da de smed £13 mio. på bordet for Mendy. Spanske Luis Hernandez giver dem en solid back-up eller potentiel starter til Danny Simpson, der nok skal få samlet nogle karantænepoints sammen i løbet af sæson. Mest spændende tilføjelse er måske den polske teenager Bartosz Kapustka, der gjorde en glimrende figur for Polen til EM. 

Selvom de £16.6 mio. for Ahmed Musan er meget - og flot - så er Leicesters vindue ikke ligefrem et der signalerer konsolidering som tophold. Nærmere blød mellem-vare og deres vindue er ikke vildere end et ordinært Premier League efterhånden.

Vi har tidligere skrevet på nærværende blog, at ligheden i Premier League stadigvæk vil blive større og et Leicester-fænomen sagtens kan ske igen. Netop den situation vil de fire store Manchester United, Al-Manchester, Chelsea og Arsenal gerne undgå. Derfor har de alle været ekstra aggressive på transfermarkedet. 

Arsenals vindue er på papiret endnu ikke mere end det sædvanlige intet. Men bekræftede forhandlinger med føromtalte Mahrez, Valencias Shkodran Mustafi, Alexandre Lacazette fra Lyon og et halvt øje på Mauro Icardis situation nede i Milano tyder på, at der vil ske noget drastisk. Icardi ser dog ud til at give Inters nye træner Frank de Boer og Inter en ny chance. Hvilket stiller Lyons præsident Jean-Michel Aulas i en bedre forhandlingssituation i at få prisen på Lacazette yderligere op. Lyon har brugt sommerferien på at ydmyge Arsene Wenger ved offentligt at publicere et afslag på et (for lavt) bud. Den slags er normalt uhørt. Men Wenger kan bliver nødt til at sluge sin stolthed. Arsenal har brug for et alternativ til Olivier Jess Thorup Giroud.

Chelsea er også begyndt at samle på angribere. Man har nægtet Diego Costa at tage tilbage til Madrid, og så overbød man hårdt for at sikre sig Michy Batshuayi. Lige nu tygger man så på, hvad der skal til for at få Romelu Lukaku. Men den største signing er stadigvæk manager Antonio Conte, der på mange måder ligger tæt på José Mourinho og så alligevel ikke. Chelseas trup er stadigvæk meget stor, og der skal også flyttes rundt på nogle ting. Men mon ikke, at der er hentet en ny midterforsvarer fra Serie A inden vinduet lukket. For eksempel Kalidou Koulibaly fra Napoli.

José Mourinho fik Paul Pogba. Og Zlatan. Og Henrikh Mkhitaryan. Men Manchester Uniteds forsvar ser stadigvæk noget suspekt ud og Eric Bailly er helt sikkert ikke en løsningen, der skal løfte det. Mourinho er på ægte italiensk vis også glad for at bruge en defensivt orienteret 6'er. Og her kan man også¨godt blive i tvivl om, at han synes, at Michael Carrick eller Morgen Schneiderlin er gode. Så omvæltningen fra Louis van Gaal er langt fra færdig endnu. Det bliver naturligvis et vildt interessant hold at se. Og Manchester Uniteds nye situation giver Premier League det løft, der kan refærdiggøre de forhøjede tv-penge.

Siden sidst, har Pep Guardiola hentet Leroy Sane fra Schalke 04 til Al-Manchester. En god spiller, men igen må man stille sig spørgsmålet om han kan forstærke klubben her og nu. Som ventet har man sagt til Samir Nasri, Jesus Navas, Wilfried Bony og klumpfisken Eliaquim Mangala, at de er færdige i klubben. Så det er også her et spørgsmål om tilvænning til Guardiolas noget mere anderledes stil. Der findes måske ikke en større forskel på to træneres tilgang som Roberto Mancini, der hentede store dele af den nuværende trup til Guardiola. Han kommer til at tage magten fra omklædningsrummet.

De fire store er ikke færdige med at handle endnu. Men de gør hvad de kan for at møve opkomlinge hold som Leicester, Liverpool, West Ham og Tottenham ud af titelkampen før den er startet. Det er ren våbenkapløb.