C/N: Lyngbys dårlige økonomi er et problem for Superligaen
Generelle

C/N: Lyngbys dårlige økonomi er et problem for Superligaen

Det er kommet frem, at Lyngby atter har dårlig økonomi. Det er der ikke noget nyt i, men timingen kunne ikke komme dårligere for Superligaen, for situationen viser svagheden ved den nye ligastruktur.

Det så ellers godt ud for Lyngbys ambitioner om at få permanent opholdstilladelse i Superligaen. Jesper Hansen, Martin Ørnskov, Emil Larsen og Lasse Rise. Prøvede, rutinerede Superliga-spillere, der ikke har set allersidste salgsdato endnu. Og en fremadstormende, medievenlig træner i David Nielsen. Den slags spillere er naturligvis ikke billige. Man kunne derfor også, med Lyngbys historie in mente, tænke sit. 

Der var dog forsikringer om alt var godt. Hovedaktionæren Hellerup Finans skulle være den stabile ejer som Lyngby har savnet i en menneskealder. Samtidig med gik man i gang med en endnu ikke afsluttet aktieemission. Nu er det imidlertid kommet frem, at Hellerup Finans har lavet en grov regnefejl, og har sat store dele af deres aktiver til salg (formentlig til en meget billig pris) og for under en uge siden har Lyngby Kommune kunne konstatere, at der mangler husleje for fire måneder. Ikke ligefrem noget, der trækker investorer til og en indikation om, at kassen kan være ved at være tom.

Det gælder derfor for Lyngby at få rettet op på økonomien hurtigst muligt, men problemet er måske ikke kun Lyngbys. 

I det værste scenario, så går Lyngby konkurs igen, og tvangsnedrykkes eller tvinges til at spille med amatører ligesom i de glade Hasse Kuhn-dage, men det betyder også. at Superligaens potentielt eneste nedrykker allerede er fundet inden nedrykningsspillet er startet - og dermed står Superligaen tilbage med en stor håndfuld kampe, hvor den absolutte taber kommer til at spille nedrykningskampe imod et hold som Næstved eller Nykøbing Falster. Dermed vil Superligaens overordnede kvalitet øjensynligt falde. Sportsligt som kommercielt. Og det er ellers lidt imponerende, når man tænker på, hvor kedelig ligaen kunne være i meget lange periode.

Hvad gør man så for at undgå det? Selv hvis Lyngby overlever nu og her - og i fremtiden, så sætter den nuværende situationen nogle ting i relief. Der findes helt sikkert hold i 1. division som er mindst lige så svagt økonomisk bæredygtige som kan risikere at rykke op. En konkurs vil stadigvæk kunne punktere dramatikken. Med eller uden Lyngby. Man kan så bruge den skotske model med, at et hold skal leve op til en hel række økonomiske krav for at rykke op, men det vil jo stadigvæk give det samme facit. Ingen nye hold. Intet at spille for en stor procentdel af holdene kun 2/3 inde i sæsonen.

Derfor bør Superligaen overveje to direkte nedrykkere. Før det er for sent - og koster en sæson for alle andre.