C/N: Morten og Bukephalos
Illustration
Generelle

C/N: Morten og Bukephalos

Denne analyse handler igen om AGFs (mange) problemer

Kender du den om Bukephalos? Hvis ikke, så var Bukephalos Alexander den Stores mægtige hest. Bukephalos var en utæmmelig hest, derfor blev Alexander den Stores far Phillip den II af Makedonien tilbudt Bukephalos for en billig mønt. Alexander, der på det tidspunkt var 13 år, ville dog selv prøve at tæmme hesten. Han lovede endda, at han selv ville betale for Bukephalos. Alexander havde indset, at Bukephalos var bange for sin egen skygge, og fik derfor drejet den væk, og tæmmet den. Det skabte stor begejstring, og Phillip sagde endda, at Makedonien ikke var stort nok til Alexander. 

Historien om Bukephalos kan godt minde om historien om Kim Aabech. Mange fodboldtrænere har prøvet at tæmme ham, men det er aldrig lykkedes 100%. Med Kasper Hjulmand som den der er kommet tættest på. Aabech er en problematisk fodboldspiller. Han har en teknik, der er i landsholdsniveau. Han er kampafgørende. En naturlig målscorer, der kan spille flere positioner. Til gengæld løber han ikke vildt meget. Og så er han glad for at gå i byen. Som i rigtig glad. Og så har vi ikke engang talt om hans oddskuponer. 

Det er naturligvis rart for Kim Aabech, at han har fundet en ny klub efter strejken i Farum, der på alle måder var barnlig og ikke så overenskomstvenlig, men vel tjente det egentlige formål: En ny klub. Man kan til gengæld godt undre sig over hvad i alverden AGF vil med Aabech. Manden, der brændte klubben og Brian Steen Nielsen af, da han hellere ville på druk i stedet for lægetjek. Og så var der også dengang, at Aabech brændt nuværende sportsdirektør Jacob Nielsen af i Randers. Altså en allerede skidt historik, der godt kan undre klubbens fans, der ellers sætter loyalitet ret højt.

Kim Aabech er en klar forstærkning til et hold, der mangler målfarlighed, men ikke mangler ballademagere. Senest har klubben, ret demonstrativt, givet Osama Akharraz en skriftelig advarsel for en finger til publikum. Man kan godt advokere for, at det næppe var nødvendigt, nu hvor Akharraz alligevel er på vej væk fra klubben, men får lige forholdet imellem klub og spiller et lille nyk værre. Men det kan naturligvis være vigtigt for Morten Wieghorst at få sendt et signal til truppen om discplin, og dermed bruge Akharraz for at statuere et eksempel, om at tidligere unoder ikke længere tolereres. Men den slags falder helt til jorden med Kim Aabech, da man indirekte billigere og belønner Aabechs barnagtige opførsel. Dermed sender man et nyt signal om, at det er okay, at man er en idiot, så længe fodboldtalentet er stort nok. Det er den slags zig-zag-beslutninger, der skal gøre AGF til et stabilt Superliga-hold, tværtimod.

Men det kan naturligvis være fristende at tæmme Bukephalos, og finde sig selv i en position, hvor et lille kongerige ikke er stort nok.

Det kan de også tale med om i Liverpool i dag.