C/N: Mourinho sidder sikkert
Generelle

C/N: Mourinho sidder sikkert

Det var godt for Chelsea og José Mourinho, at de fik hevet en sejr hjem imod Arsenal. En typisk Mourinho-sejr. Dødboldsmål, kontroversielle Diego Costa og tørre postmatch kommentarer fra 'geniet' selv.

Et nederlag kunne have sendt Chelsea ned i hul, der kunne være så dybt, at sæsonen ville være tabt og Mourinho ikke ville kunne komme op igen. På grund af sin forfængelighed, på grund af Roman Abramovichs forgængelighed. Og historierne om en klub, der sprænges inde fra med Mourinho ved roret ville for alvor få tænding.

Men hvis en fyring havde været aktuel, så ville Michale Emenalo og Abramovich være i en smule bekneb med at finde en god erstatning. Under Abramovichs har man tidligere valgt nogle mærkelige og utænkelige managers. Avram Grant, Roberto Di Matteo, og så er der korttidsløsningerne Rafa Benitez og Guus Hiddink. Men lad os lige kigge nærmere på mulighederne, HVIS det skulle brænde helt sammen for Mourinho - eller Abramovich. Listen kan også læses for andre storklubber med aktuelle managerproblemer. For eksempel Liverpool

De tre største navne der er ledige:

Jürgen Klopp. Mega Bayern München-bound.

Carletto. Well nej. Been there, done that.

Don Fabio. Hvis pengene og lysten er der. Det vil efterhånden være et lille skridt tilbage, selvom der ikke er sååå langt fra Capello til Mourinho filosofisk, men helt sikkert ikke Eden Hazards foretrukne.

Så er der venner af huset:

Gustavo Poyet. Med Di Matteo in mente, kan man ikke udelukke noget. Alle kan få nul og niks i Sunderland.

Luciano Spalletti. Måske. Kvalitetsmæssigt måske bedste bud. Netværket med Rusland og Abramovich er der.

Claude Makelele. Det var næsten synd med den fiasko i Bastia.

De uprøvede i PL:

Vincenzo Montella, Thomas Schaaf og Zinedine Zidane

Andre suspekte:

Marcelo Bielsa. For sær.

Michael Laudrup. For besværlig.

Frank Rijkaard. Man kan jo spørge sig selv, hvorfor selv Newcastle ikke er hoppet på den.

Men det bedste for Chelsea ville være at vente på en type som Massimiliano Allegri eller at afvente hvad der sker med Didier Dechampes og Antonio Conte (gisp) efter EM-slutrunden. For mulighederne er ikke store. Det bedste bud er en russisk italiener, og så skal man tænke sig rigtig godt om. Og derfor vil vi ikke se en Mourinho-fyring i 2005/16. Uanset.