C/N: Når €55 mio. er en god pris
Generelle

C/N: Når €55 mio. er en god pris

Chelsea er i dybe problemer. Kan en 19 årig angriber med en prislap på €55 mio. være løsningen?

Det utrolige skete. Chelsea er kommet dårligt fra start i den her sæson. Først med en meget uinspirerende indsats i Community Shield imod Arsenal. Dernæst en uafgjort åbner imod Swansea, der nemt kunne være endt med 0 points. Og forleden et pinligt nederlag til et aldrende Al-Manchester-hold, der nærmest dominerede kampen.

Der er mange forklaringer på Chelseas dårlige sæsonstart. En lidt senere pre-season. Copa America. Loic Remy kan ikke offside-reglen. José Mourinho bliver uvenner med alle, der ikke hedder José Mourinho og så videre.

Men det der er lidt bekymrende er, at hvor aldrende defensiven pludselig er blevet John Terry har på samme Rio Ferdinandske-facon mistet et touch henover sommeren. Branislav Ivanovic må mere eller mindre tage minimum 3 mål på sin kappe. De to har altid været de defensive nøglespillere sammen med Petr Cech, der nu er tjekket ind hos Arsenal.

Modsat en angriber, så er det til at finde en midterforsvarer med et vist niveau på transfermarkedet. Det samme gælder højre back, hvor man i princippet bare kan flytte Cesar Azpilicueta på sin naturlige plads. Eller finde en anden.

Chelseas offensiv lider under Mourinhos ilddisciplin. For meget er kommet til at afhænge af Eden Hazard, der dog også er hæmmet af defensive opgaver. Med det dyre køb af den katalanske Jonas Kamper Pedro er der varslet en anelse mere direkte offensiv fra højrekanten end det Willian og Juan Cuadrado har eller kan tilbyde.

Pedros tilgang betyder nok også et endegyldigt farvel til Victor Moses, der ikke rigtig har noget at tilbyde. Måske ville en retur til barndomsklubben Crystal Palace gøre ham godt. Omvendt kan Home Grown-reglerne tvinge Chelsea til at holde på Moses og så sende Willian ud i kulden. Flere medier har alle spredt rygtet om, at Paris Saint-Germain og Bayern München skulle være tilbudt Willian.

Hvis man havde et halvt øje på Valencia – Monaco i går, så ville man hurtigt få øje på Monacos bevægelige angriber Anthony Martial. Den blot 19-årige angriber var dominerende og utvivlsomt et stort, stort talent. Ifølge spanske AS, så skulle Chelsea forberede et €55 mio. stort bud på Martial. Det er utvivlsomt så stort et beløb, at Monaco ikke kan sige nej.

Er €55 mio. meget? Ja. Er €55 mio. for meget for en 19 årig angriber? Måske ikke. Det er stadigvæk udbud og efterspørgsel, og det er helt klart sælgers transfermarked. Martial kan über-potentielt blive den næste Thierry Henry. Kunne man eksempelvis få en Karim Benzema for samme penge? Måske. Chelsea har en dårlig historik med angribere, der muligvis har toppet. Andrei Shevchenko eller Fernando Torres for eksempel. Benzema har måske kun 2-3 gode år tilbage i sig, og så er det simpelthen for mange penge for et lille output. Muligvis er niveauet pt. højere hos Benzema end Martial, men det bliver det ikke ved med at være længe. Martial er the real deal. Og han er det bedste bud på en her og nu løsning. Trods den unge alder. I en overgang fra Diego Costas lyskeproblemer til the uprisning er det perfekt. 

Men det siger også noget om angrebsproblemet i Premier League.