C/N: Overbiddet
Illustration
Generelle

C/N: Overbiddet

Denne analyse handler om Luis Suarezs fremtid

"For ræven han vil bide og drengen samle bær. Men ingen skal få vide, hvor lærkereden er."

Ræve bider nemlig, og det gør Luis Suarez i den grad også. Og det er instinktivt. Man kan ikke lære en spiller som Luis Suarez at lave unoder, eller sætte spillet i miskredit som, vi eksperterne, ynder at kalde det, når vi ikke synes, at noget hører hjemme i spillet. Så sipper vi kaffe med en strittende lillefinger og læser Tanten efter vi stille - gerne overfor andre - har udtrykt vores foragt. 

Det er ikke fint at bide. Faktisk må man, ligesom skaller og slag i penisregionen, ikke engang bide i kampsport. Det er ufint, ungentleman-esque.

Man siger at fodbold er et verdensomfavnende spil. Det er rummeligt. Kigger man på reaktionen især fra europæere, så er der ingenlunde forståelse for manden, handlingen eller den slags gadedrengeunoder som Suarez fra tid til anden hiver op af hatten. Men hvor skal spillerne (Suarez undtaget) egentlig lære det fra, hvis man hiver dem et kontinent væk hjemmefra i 12-13 årsalderen. Det kalder da for alvor på kostskolepisk og et par niveauer hårdere end Fulton. 

De 4 måneder synes at være meget rimeligt. Høtyvene, hjul og stejle blev pakket væk (for nu), og det synes kun at være Uruguay, der for alvor græder. Men hvorfor græder Liverpool ikke mere end de gør? Svaret skal findes i den ophøjede gentleman-position som klubben utvivlsomt værner om. Et forsvar for Suarez igen vil være kostbart overfor klubbens mange fans, der i øjeblikket har vendt Suarez ryggen. Dernæst er timingen måske meget god for et salg. De selvsamme fans vil ikke brokke sig over, at klubben med de pæne ambitioner sælger holdets bedste spiller efter en fatomsæson. Trækker man de rygtede Real Madrid- og Barcelona-klausuler fra, så bliver prisen næppe højere end den er nu. Altså som i €100 mio.  

Men det bliver med stor sandsynlighed et af de to store spanske hold, der bliver Suarezs næste arbejdsgiver. Real Madrid kan altid bruge en angriber i sit livs form (hvis du spørger dem). Spørgsmålet er bare, om de har låst sig fast på AS Monacos Radamel Falcao i stedet for. Det er ellers ærgeligt nok, for hvis der er nogen, der kan holde Suarez i ave, så er det sandsynligvis Carletto, der jo også havde pæn succes med gadebarnet Zinedine Zidane, der i øvrigt også ville kunne lære Suarez noget. It takes one, to know one.

Den helt store favorit er FC Barcelona, der stadigvæk hiver vejret efter Pep Guardiola-afgang og den falske fiasko Tata Martino. Med en stadig transferembargo i horisonten, så vil denne sommer være den, hvor klubben vil handle mest aktivt. Det står også klart, at klubben har brug for en 9'er. At Suarez så kan flexe ud på kanten, er bare en bonus. Men det vil ikke være helt problemfrit med Suarez i Barcelona. Problemet med Barcelona og Suarez er først og fremmest økonomisk. Har Barcelona overhovedet pengene, når alt kommer til alt? Det andet er om Suarez passer ind, og om Luis Enrique er stærk nok til at styre både ham, Lionel Messi og Neymar senior? Det kræver i hvert fald sin træner, og der kan man godt tvivle lidt på Enrique på forhånd. Ydermere deler Suarez også vandene blandt klubbens fans. Kommer talent før personlighed, er det evige filosofiske spørgsmål, i klubben, der gerne selv lader sig definere filosofisk.

Men det vil være ømt med en ny Luis Suarez i Barcelona. Det bliver i hvert fald ikke kedeligt.