C/N: Penge før trofæer
Alka Superliga
Generelle

C/N: Penge før trofæer

Alle tre mesterskabkandidater i Superligaen afgiver absolutte profiler i transfervinduet, hvem er hårdest ramt?

Der sker lidt i januar-vinduet i Superligaen. De tre mesterskabsfavoritter FC København, FC Midtjylland og AaB har alle afgivet profiler til større klubber, men hvem lever bedst med det?

FC København har længe vidst, at Daniel Amartey næppe kom til at sidde hele sin kontrakt ud. Og allerede i august måned var der bud efter den ghanesiske Viktor Onopko. £6 mio. er en net sum. Også selvom en bid skal sendes til Djurgården. Som erstatning har FC København hentet Erik Johansson i Gent. Johansson er eftersigende glimrende på bold, og det kan have en forstærkende effekt for FC København, hvor man hidtil har været lidt for afhængige af opspillet afvikles af Mathias Zanka, der ikke har det som spidskompetence. Det betyder, at Ståle Solbakken kan afvikle det direkte spil lidt hurtigere end hidtil. Og faktisk kan det blive styrket endnu mere, hvis man finder en målmandserstatning, der ligeledes er god i fødderne, nu hvor Stephan Andersen er blevet alvorligt skadet.

FC Midtjylland har sendt den (lidt for) smarte Erik Sviatchenko til Glasgow. Hvis Sviatchenko kan spille sig på hold, så kan der godt vente ham en fin tid og et værdifuldt springbræt til Premier League. Men der er mange hvis'er. For Celtic er købet med meget lidt risici. Holdet er i forvejen udemærket besat på positionen med Efe Ambrose, Dedryck Boyata, Jozo Simunovic og Man Utd-lejesvenden Tyler Blackett, så det er lidt at finde en afløser for Virgil van Dijk, der blev solgt for £13 mio. FCM og Claus Steinlein skal meget gerne finde en afløser for Sviatchenko. Kian Hansen er glimrende, men makkerne er lidt mere tvivlsomme. Jim Larsen har vist sig at være lidt af en injury prone og Patrick Banggaard er liiiidt for langsom.

En anden FC Midtjylland-spiller med erfaring i Celtic er Morten Duncan Rasmussen, der i følge rygter er på vej hjem til Aarhus. Duncan kan synes færdig, og det er måske tvivlsomt, om han kan holde til 90 minutter to gange om ugen, men for AGF og Glen'sk fodbold er han perfekt. Samtidig er det et lille kortvarigt tab for FCM, da han var den sikreste angriber, som klubben har. Man ved, hvad man får med Duncan. 

AaB er i gang med at sælge Lukas Spalvis for 18 mio. Det er også en fin pris for en spiller, der næsten ikke kunne gøre mere for klubben. Her og nu har man stadigvæk Rasmus Jönsson og Nicklas Helenius, men det sidste halve års afgang med Anders K. Jacobsen og nu Spalvis kan tvinge dem ud og kigge efter en ny angriber. Hvis den rigtige dukker op. 

Ellers vil holdet savne den tidligere assistent og FC Bornholm-træner Allan Kuhn, der overraskende er blevet cheftræner i Malmö FF. Det kan godt tage lidt tid at erstatte Kuhn, der var ekstremt afholdt af AaB og klubbens fans. Derudover skal Allan Gaarde og AaB også koncentrere sig om hvad der konkret skal ske med Nicolaj Thomsen. Skal man sælge for maksimal pris, så er det egentlig nu. Thomsen har kun et år tilbage af sin kontrakt, og vil man ikke ende med pebernødder og et benzinkort til Metax, så er det nu. Men vil man ofre outsiderrollen til det danske mesterskab?

Det er dyrt at være fattig. Og det er alle i dansk fodbold. Pengene er vigtigst. Uanset hvad de siger i Herning.