C/N: Pep Guardiolas svære opgave
Generelle

C/N: Pep Guardiolas svære opgave

Pep Guardiola er tiltrådt hos Al-Manchester, men opgaven og første sæson kan blive meget sværere end forventet

Da Al-Manchester spillede sæsonens første træningskamp, så var det allerede et gensyn for manager Pep Guardiola for det foregik på Allianz Arena imod Bayern München. Resultatet er naturligvis underordnet (Bayern München vandt 1-0), men det giver altid et lille hint om fremtiden. Guardiola er modsat trænere som Antonio Conte og José Mourinho mere end glad for at hive ungdomsspillere op. Det gav startplads til den spanske back Angelino og den tårnhøje Tosin Adarabioyo. Især sidstnævnte ville være opløftende for Al-Manchester idet, at han har været i klubben siden han var fem. 

Til gengæld må det bekymre lidt, at man endnu ikke har hentet mere end Ilkay Gündogan, Nolito og Oleksandr Zinchenko. Gündogan er stadigvæk skadet. Nolito er trods en fortid med Guardiola i Barcelona lidt af en lottokupon. Det kan sagtens ende lidt over Roberto Soldado / Alvaro Negredo-agtigt. Altså måske ikke kæmpe fiasko, men ikke ligefrem en spiller, der kommer til at ændre det store eller betyde noget resultatmæssigt. Zinchenko er et stort talent. Men det bliver bare som supplement til Kevin de Bruyne og David Silva. Samtidig har man stadigvæk potentielle store problemer som Yaya Toure og Samir Nasri i truppen. Ikke bare har de besværlige personligheder. De kommer også til at fravige taktisk. 

Paul Pogba er som bekendt i tætte forhandlinger med naboklubben og den slags handler burde man også forvente af Al-Manchester. Der har været interesse, men klubben har ikke været en prioritet hos Pogba-lejren. Andre spillere som fx Pierre Emerick Aubameyang er også oppe og vende. Men det er næppe realistisk, fordi Dortmund virker til at have lukket bøgerne for både til- og afgange. Den europæiske angrebskarrusel har heller ikke været venlig imod i Al-Manchester. Et bedre supplement til Kun Aguero søges. Gonzalo Higuain er endt i Juventus, og Napoli har set sig varme på Mauro Icardi som erstatning. Edinson Cavani vil blive i Paris og Diego Costa ser også ud til at blive i London - for nu. Det betyder, at største navn på listen af tilgængelige angribere er Romelu Lukaku og hans minder jo en del om Wilfried Bony, så det kan næsten være lige meget. Alene det, at Barcelona formentlig henter Kevin Gameiro siger noget om, at man er ved at være langt nede på listen hos de store klubber. Forhåbentlig så udvikler Kelechi Iheanacho sig meget. For forsætter det her, så kommer han ikke til at mangle spilletid.

Længere tilbage på banen går det også lidt langsomt med at få puslespillet til at gå op. Joe Harts position som førstekeeper er truet, og man har længe sværmet rundt om Barcelonas Claudio Bravo og en køb-og-lån-ud-aftale med Geronimo Rulli. Men intet er faldet på plads endnu. Forsvaret mangler også en enkelt brik. Spørgsmålet er også hvor meget man tør at satse på Vincent Kompany. Man har i hvert fald - i følge engelsk presse - påbegyndt forhandlinger med John Stones til en net sum af £50m. Det er måske i overkanten, men kan Guardiola ændre på Stones på samme måde som med Jerome Boateng, så er det en god handel.

Men der er stadigvæk for mange hvis'er og knaster der skal være før Al-Manchester aldrende, skadesplaget, trup for alvor kan kalde sig for mesterskabsfavorit. Og så er det Pep Guardiolas sværest opgave nogensinde.