C/N: Varm luft fra Glashuset på Heden
Illustration
Generelle

C/N: Varm luft fra Glashuset på Heden

Denne analyse handler om FCMs forsmåede angreb på Brøndby

På en uge med lidt nyhedstørke, så imponerer FC Midtjyllands nye bestyrelsesformand Rasmus Ankersen med en fremstilling, der ikke blot er totalrømmet for historie, men også melder sig kraftigt ind i kampen som Danmarks største varmluftsballon. For intetanende læsere så gør han det her. Fordi man ikke selv har en så lang historie, er det ikke ensbetydende med, at man også skal have en kort hukommelse.  

Man kan sagtens - som Rasmus Ankersen kluntet forsøger – skille Brøndby Masterclass ad og kalde det for en tom skal, et PR-stunt, opium for fans, utopisk etc. etc. Når det bliver kluntet, er det fordi Ankersen, opsætter argumenter, der i samme grad peger imod ham selv og FC Midtjylland. FC Midtjylland har en ikke særlig lang historie, men den er altså også brolagt med dyre indkøb (Som Jonas Borring) og talenter, der ikke fik muligheden. Fx Hobros Mads Hvilsom, som det seneste eksempel. At Ankersen og FC Midtjylland har en dårlig hukommelse understreges jo også af, at FC Midtjylland selv har været tung heftig kritik for at lokke unge børn fra Sjælland til farmen i det mørke. Ligesom den gamle flirt med Greve og Roskilde som samarbejdsklubber tilsyneladende også er glemt. Det er hårdt at blive ældre, at blive etableret. Især når man ikke selv har indset det. Som når gamle mænd går i byen og er upassende overfor piger, der teoretisk kunne være deres døtre.

Rasmus Ankersen ville gøre FC Midtjylland en stor tjeneste, hvis han brugte en anelse mere omtanke. Først var hans tweet (og Francis Dickohs) om, at Panathinaikos aldrig havde set så meget speed før decideret dumt, og ikke ydmygt nok til, at FC Midtjylland viste resten af Fodbold-Danmark, at klubben er moden til at påtage sig større opgaver og ansvar i dansk fodbold. De er bare de store øretæver og store armbevægelsesholdeplads. Altså medmindre, at Brøndby kommer dem i forkøbet på deres egen kiksede måde.

At drive dansk fodboldklub er åbenbart det samme som at avle de der små hunde, der ligner gnavere. Det er stamtavlen, der er vigtigst. Når man har en meget høj procentdel af egen avl i truppen, så er det som regel mere af nød end af lyst. De talenter som klubberne virkelig bør og skal kæmpe om tager til udlandet før, at de når noget der minder om Superliga-debut. Derfor er Brøndby IF relativt høje procentsats på 50% (faktisk er 41% egen avl pt.) sammenfattet med mesterskab og solid økonomi. Det er modstridende faktorer. Til gengæld er det noget som romantikere synes er spændende, selvom det ikke giver et sportsligt afkast, tværtimod vil det altid flytte holdet hen imod en ustabil elevatortilstand ligesom Auxerre eller Nantes, der er hold, der kan blive alt fra 1 til 20, når en sæson starter. 

Til gengæld viser Brøndby med denne ufrivilligt morsomme video, at der er langt igen før, at de kan kalde sig Danmarks førende klub.

Conte/Nestor-skalaen er et skrivekollektiv udi sport og spil. Conte/Nestor er alvorlig satire. Her bliver alle hadet og latterliggjort ligemeget, ikke mindst dem selv. Der tages ingen fanger. For kontakt. Prøv Facebook, Twitter ellercontenestor@tipsbladet.dk