C/N: VM-Preview Gruppe E - Frankrig
Illustration
Generelle

C/N: VM-Preview Gruppe E - Frankrig

Denne analyse handler om Frankrig

Frankrig. 2.4 på Conte-skalaen.

Meget er sket med det franske landshold, der under et spilleroprør imploderede i Sydafrika for fire år siden og måtte tage til takke med et point i et ellers overkommeligt selskab med Uruguay, Mexico og Sydafrika. Franskmændene leverede et hæderligt EM i Polen/Ukraine/Rusland og var ellers lige ved at ryge ud til Ukraine/Rusland i playoff, men klarede det – og denne gang uden Thierry Henrys klamme hånd.

Didier Deschamps har – inspireret af Aimé Jacquets virke som landstræner i 90'erne – fokuseret på den bedste holdsammensætning og dermed udeladt spillere, der kunne have bidraget med noget godt hist og her. Det største navn er ulidelige Samir Nasri, som vi så slipper for at se på hele sommeren. Skønt. Det franske hold begynder at se fornuftigt ud med få spørgsmålstegn i startopstillingen, som tager udgangspunkt i 4-3-3. Hugo Lloris er sikker mand i målet med Evra og Debuchy som henholdsvis middelmådig venstre back og middelmådig højre back. Lad os i øvrigt håbe, at der ikke er nogen fysisk træner, der kommer op at slås med Evra ved denne slutrunde. Raphael Varane, Laurent Koscielny og Mamadou Sakho skal slås om de to pladser i det centrale forsvar. På midtbanen skal fantastiske Paul Pogba spille ved siden af Blaise Matuidi og Yohan Cabaye. Både Matuidi og Cabaye lider under at være i skarp konkurrence om pladserne i Qatar Saint-Germain, men til gengæld har Pogba i store dele af sæsonen lignet en spiller fra en anden planet. Det er ikke svært at forestille sig, at der findes fans af Manchester United, som ærgrer sig gevaldigt over at have mistet Pogba. I fraværet af Ribery, som ellers ville være holdets Conte, spiller Antoine Griezmann (fantastisk navn!) sammen med Mathieu Valbuena på kanterne, mens også Loïc Rémy – fra den franske koloni Nouveau Château med hjerneblødningen Alain Pardieu som træner – er en mulighed i startopstillingen. Den kloge læser husker i øvrigt Griezmann som spilleren med den fantastiske jubelscene, hvor han satte sig ind i en sponsorbil på Anoeta og lod som om han kørte bil. Genialt.

Frankrig har været heldige med lodtrækningen og skal nok gå videre i slutrundens kedeligste gruppe. Med lidt held støder de ind i Nigeria eller Bosnien i ottendedelsfinalen, og pludseligt kan franskmændene være blandt de otte bedste ved VM. Det er lidt misvisende.

Holdets Nestor: Paul Pogba. 5.2 på Nestor-skalaen.

Selvom hans træner ikke er populær på denne side, kan man ikke undgå at elske Paul Pogba (point for allitteration). Han har været blandt de absolut bedste i Serie A i denne sæson og kan pynte på mange hold i den europæiske top.

Holdets Conte: Karim Benzema. 3.6 på Conte-skalaen.

I fraværet af Samir Nasri havde Franck Ribery været et sikkert valg. Ribery er imod racisme. Det er godt. Til gengæld er han for prostitution, hvilket er mindre godt. Hans legekammerat Karim Benzema må på trods af et lækkert halsskæg tage prisen som holdets Conte.

Jeppe Skak-Nielsen