Ligakrigerne: The Beast blev skudt i sænk

Ligakrigerne giver dig hver uge referater fra samtlige kampe i de engelske divisioner, mens du selvfølgelig også får videolinks til de bedste højdepunkter fra ugens løb!

The Championship

Neil Lennon fik vendt bøtten med det samme i Bolton, da han i sin første kamp i spidsen for klubben hev en 1-0 sejr over Birmingham i land. Matt Mills scorede kampens eneste mål, da han på fin vis steg til vejrs og headede kuglen i kassen efter 20 minutter. Indskiftede Craig Davies tillod sig tilmed at brænde et straffespark for Bolton med små ti minutter tilbage af kampen, da Birmingham-keeperen Darren Randolph var kommet klodset ud af målet og måtte se dommeren hive det røde kort frem.

Russell Slade fik også en sejr i velkomstgave, da Cardiff slog Nottingham Forest med 2-1 hjemme i Wales. Den tidligere Manchester United-angriber Federico Macheda gjorde det til 1-0 for Cardiff med et fladt skud efter 22 minutter, efter han forinden havde taget et par glimrende træk. Blot fem minutter senere sparkede Peter Whittingham et fint langskudsmål ind ved nærmeste stolpe, så Cardiff kunne gå til pause foran 2-0. I kampens sidste minut fik Nottinghams topscorer Britt Assombalonga lov at pynte på resultatet, da han sparkede et indlæg ind fra tæt hold.

Se Whittinghams fine langskudsmål efter 0:55 i denne video.

Fulham nærmer sig også den rigtige side af nedrykningsstregen, da Norwich denne weekend blev slået med 1-0 på Craven Cottage, da Sean Kavanaghs kontramål endte med at blive kampens eneste. Lasse Vigen spillede igen hele kampen for Fulham, der nu har vundet tre af de seneste fire ligakampe.

Watford kunne derfor stryge til tops, da både Norwich og Nottingham Forest havde tabt. Kravet var en sejr på udebane over Sheffield Wednesday. Det klarede Watford stensikkert. Efter 20 minutter strøg to Watford spillere alene i gennem mod stakkels Kieran Westwood i Wednesday-målet og Odion Jude Ighalo kunne sikkert gøre det til 1-0.
Kort før pausen fik Almen Abdi alt, alt for meget plads til at drible rundt på kanten af feltet. Da han ikke afsluttede dribleturen specielt kvalificeret, troede de fleste, at Wednedsday kunne gå til pause nede med kun en enkelt pind, men Kieran Westwood gav hjemmepublikummet noget at ryste på hovedet over, da han viste, hvorfor han aldrig bliver god nok til at spille i Premier League. Den bløde bold smuttede ganske fatalt gennem benene og ind til 2-0. Efter 70 minutters spil lukkede Matej Vydra kampen, da han fint vippede bolden over en fremstormende Westwood.

Se Westwoods elendige målmandsspil efter 0:33 i denne video.

Derby County udnyttede også de andre topholds nederlag og smuttede op på andenpladsen, da Reading blev slået 3-0 på udebane. Chris Martin headede et hjørnespark ind efter 20 minutter, inden Liverpool-lejesvenden Jordan Ibe satte speed på og kunne gøre det til 2-0 kort før pausen. Fint opspil fra Derby County spillede Chris Martin fri med ti minutter igen, og så var det blot en formsag at lukke kampen til 3-0. Det var den skotske angribers 8. mål i sæsonen.

Middlesbrough følger med Derby i toppen, efter Brighton blev besejret med 2-1 i denne weekend. Lee Tomlin og Albert Adomah scorede Boros mål, inden Gordon Greer kort før tid fik reduceret for Brighton. Næsten unødvendigt er det at nævne, at Casper Ankergren igen i denne weekend ikke var at finde i Brightons trup.

Blackpool får i denne den tvivlsomme ære at ligge i bunden af tabellen, da de på udebane tabte 4-2 til Huddersfield. Et hovedstød af Grant Holt, Harry Bunn først på et indlæg, og Harry Bunn med en sikker afslutning efter endnu et indlæg fra venstre. Så stærkt gik det for Blackpool, der allerede efter et kvarter var bagud 3-0 til Huddersfield. Så virkede det dog til, at Huddersfield-spillerne gik til pause, og det udnyttede først Tony McMahon, da han sparkede et fint frispark ind til 3-1, inden Donevorn Daniels trampede sig i gennem og kunne reducere til 3-2 kort før pausen.Jacob Butterfield scorede kampens sidste mål for Huddersfield efter en times spil, da han fra omkring 20 meter sparkede en flad bold i kassen, som Joe Lewis i Blackpool-målet havde taget på en god dag.

Millwall leverede et fænomentalt comeback hjemme på The Den, da de i kampens sidste halve time hentede Wolverhamptons tremåls-føring. I første halvleg havde Danny Batth sparket Wolverhampton i front efter et hjørnespark, inden Ethan Ebanks-Landell og Bakary Sako udnyttede to frisparkssituationer efter henholdsvis 61 og og 64 minutter til at bringe Wolverhampton på 3-0. Især Sakos mål var glimrende smidt ind.

Se Bakary Sako sparke en dejlig frisparksbold i kassen efter 0:24 i denne video.

Kort tid efter bragte Lee Gregory dog en smule spænding tilbage i kampen, da han fint tog en lang bold ned og reducerede til 3-1. Herefter skulle vi helt frem til 82. minut, før indskiftede Ricardo Fuller igen reducerede. Fem minutter senere faldt udligningen så, da Fuller på fornem vis tog en bold med sig i feltet og afsluttede knastørt. Hjemmeholdets Shaun Williams modtog otte minutter inde i overtiden et ganske klart rødt kort, da han lavede en nødbremse.

Se Fullers fine førsteberøring af udlignende mål efter 0:54 i denne video.

Også på Portman Road i Ipswich var der drama, da Blackburn var på besøg. Èn mand i undertal fik Blackburn udlignet til slutresultatet 1-1 tre minutter inde i dommerens tillægstid. Allerede efter en times spil blev Blackburns Matthew Kigallon smidt i bad, da han modtog sit andet gule kort på et kvarter. Bedre blev det ikke ligefrem, da Ipswich’ David McGoldrick på fornemste vis drejede det efterfølgende frispark op i hjørnet.

Se David McGoldricks dejlige frisparksmål efter 1:33 i denne video.

Endnu smukkere blev det dog dybt inde i tillægstiden, da Ben Marshall med eminent sparkteknik drejede et frispark i kassen fra et sted mellem 25 og 30 meter og kunne sikre Blackburn det ene point.

Se Ben Marshalls smukke, smukke frisparksmål efter 2:23 i denne video.

Bournemouth hentede også tre point, da Callum Wilsons mål efter 3 minutter blev det eneste i kampen mod Charlton, mens Wigan og Brentford delte i en 0-0 kamp. William Kvist sad på bænken hele kampen for Wigan.

Rotherham slog Leeds United, der havde Casper Sloth på bænken hele kampen, med 2-1. Leeds’ Mirko Antenucci havde åbnet scoringen efter en halv time, da han udnyttede en friløber, inden Alex Revell udlignede på en returbold efter en times spil. Netop indskiftede og kun 20 år gamle Jonson Clarke-Harris skulle dog kun bruge to minutter på banen, før han dunkede Rotherhams sejrsmål ind fra lang afstand.

Se Clarke-Harris skønne langskudsmål efter 0:47 i denne video.

Ugens bedste: Der var mange underholdende kampe i denne uge, men vi tillader os at give denne uges bedste til Lasse Vigen, der igen i denne uge fik fuld spilletid hos Fulham, der ligner et hold, der er ved at kæmpe sig væk fra nedrykningszonen. Flot gået af den unge dansker.

Ugens værste: Av, for et drop af Kieran Westwood i kampen mod Watford. Hvordan den bold nogensinde kunne ende i mål, undrer vi os stadig over.

Den fulde stilling i The Championship.

League One

Intet kan stoppe Bristol City, der bare buldrer videre mod oprykning til The Championship. I denne uge røg Coventry i maskinen og måtte inkassere et nederlag på 3-1 mod Bristol City, der stadig er ubesejrede og derfor har skabt et hul på fem point ned til nummer to.
Marlon Pack bragte Bristol i front allerede efter 11 minutter på et fint langskud i sin blot anden kamp som starter i denne sæson, inden Kieran Agard kort før pausen prikkede bolden i mål til 2-0. Indskiftede Shaun Miller fik reduceret for Coventry med et kvarter igen, da han løb dybt og sparkede kuglen tørt ind ved nærmeste stolpe. Tættere på kom Coventry ikke, og netop indskiftede Scott Wagstaff lukkede kampen til 3-1 efter en omstilling i dommerens tillægstid.

Peterborough holder fast i deres 2. plads, da de i denne weekend slog Barnsley med 2-1. Barnsley havde ellers bragt sig i front på en smuk flugter af Devante Cole allerede efter et kvarter,

Se Devante Cole dreje kuglen ind med en sublim flugter efter 0:06 i denne video.

Conor Washington fik dog udlignet for hjemmeholdet Peterborough kort før pausen, inden Marcus Maddisons fænomenale venstreben igen i denne uge tordnede en bold i kassen langt ude fra og bragte Peterborough i front 2-1. Det er svært ikke at holde af den 21-årige midtbanespiller.

Se Marcus Maddison give en prøve på sin eminente frisparksteknik efter 0:41 i denne video.

I den anden ende af tabellen kæmper Crewe stadig med at komme væk fra sidstepladsen, men i denne uge kom de lidt tættere på, da de slog et andet af rækkens bundhold, Walsall, med 1-0 på et sent mål af Adam Dugdale.

Brian Jensen var igen tilbage i Crawley-målet i kampen mod Notts County, efter klubbens anden keeper, Jamie Ashdown, de seneste uger mildest talt havde leveret svingende præstationer. Jensen gjorde dog heller ikke meget for at vise, at han skulle beholde pladsen i Crawley-kassen, da han lukkede hele fem mål ind.
Allerede efter ni minutter smuttede Gary Thompson fri og sparkede bolden fladt forbi Jensen, inden Zeli Ismail kunne udbygge til 2-0 efter 18 minutter, da han pandede bolden forbi en chanceløs keeper. Garry Thompson gjorde det inden pausen også til 3-0. Kort efter pausen fik Crawley lidt luft, da Gwion Edwards med et fortrinligt langskud fik reduceret til 3-1.

Se Gwion Edwards drøn efter 0:25 i denne video.

Matt Harold fik reduceret yderligere, da han efter en lille times spil satte bolden fladt ind bag den tidligere OB- og Manchester United-keeper Roy Carroll i Notts County målet. Det hjalp dog lige lidt, da Brian Jensen efter 63 minutter kom skævt ud til et hjørnespark, så Garry Thompson kunne fuldende sit hattrick med scoringen til 4-2. Gary Johnson øgede herefter til 5-2, inden Marvin Elliott til sidst kunne reducere til slutresultatet 5-3.

Oprykkerne fra Fleetwood snuppede også alle tre point, da Doncaster blev besejret med 3-1 på mål af Stephen Dobbie, Liam McAlinden og David Ball, mens den tidligere Derby County-angriber Nathan Tyson reducerede for Doncaster.

Preston North End havde hjemme på Deepdale besøg af Port Vale, der kunne rejse hjem med et 2-0 nederlag i bagagen. Paul Gallagher modtog lidt tilfældigt en bold på kanten af feltet efter 42 minutter, men han sparkede resolut til kuglen og bragte Preston i front 1-0. Med ti minutter tilbage modtog udeholdets Stephane Zubar et direkte rødt kort for en episode, der udspillede sig udenfor kameraets vinkel. Det udnyttede Prestons Alan Browne til at lukke med sin scoring til 2-0 bare to minutter senere, da hans langskud blev rettet af og smuttede forbi en chanceløs Port Vale-keeper.

Chesterfield og Oldham snuppede et point hver, da de spillede 1-1. Jonathan Forte havde bragt Oldham i front på et straffespark, inden Sam Clucas fik udlignet efter 57 minutter.

Også Leyton Orient og Milton Keynes Dons fik ét point hver, da de spillede 0-0 i en kamp, der også bød på en udvisning til Leyton Orients Mathieu Baudry kort før tid.

Uafgjort blev det også mellem Rochdale og Gillingham. Peter Vincenti havde bragt Rochdale i front efter 23 minutter, da han headede kuglen i mål fra nært hold, inden Cody McDonald lidt heldigt udlignede efter 83 minutter.

Samme cifre stod på tavlen, da dommer Scott Mathieson fløjtede af på Huish Park i kampen mellem Yeovil og Swindon Town. James Hayter scorede for Yeovil, inden Swindons Andy Williams udlignede efter 70 minutter.

Mark Robins fik også point i sin debut som manager for Scunthorpe, da de på hjemmebane spillede 1-1 mod Colchester United. Rory Fallon havde bragt hjemmeholdet i front, inden Freddie Sears fik udlignet for Colchester.

Afslutningsvis bød denne weekend på derby i Yorkshire, da Bradford hjemme på Valley Parade havde besøg af Sheffield United. Det var en duel, som Sheffield United trak sig bedst ud af. Efter lidt over en time sparkede Sheffields Bob Harris fint til bolden fra målfeltets hjørne, og så var Sheffield United i front 1-0. Med små ti minutter igen kiksede det totalt i Bradfords forsvar og Mark McNulty kunne derfor nemt gøre det til 2-0.

Se Bob Harris dreje bolden en på fineste vis efter 1:02 i denne video.

Ugens bedste: Bristol City er bare eminente. I denne weekend var de igen ikke i nærheden af at sætte point til, og med en stime der nu hedder 9-4-0 i denne sæson, ville det undre mange, hvis de ikke kunne kalde sig oprykkere efter sæsonen.

Ugens værste: Dommer Simon Hooper har noget af et forklaringsproblem, når han skal fortælle, hvorfor han ikke dømte straffespark til Sheffield Uniteds Steven Scougall, der blev wrestlet omkuld i straffesparksfeltet af Rory McArdle. Hvordan dommeren kunne undgå at dømme noget i den bizare situation er stadig en gåde. Se den helt vilde situation efter 0:40 i denne video.

Den fulde stilling i League One.

League Two

Den enes død er den andens brød. Wycombe Wanderers er nyt tophold i League Two, da de i denne weekend slog AFC Wimbledon med 2-0, mens Burton tabte 2-0 hjemme mod Morecambe.

Wycombe måtte dog vendte til anden halvleg, før de fik hul på bylden mod Wimbledon. Josh Scowen samlede en nedfaldsbold op, og så var det blot en formsag af bringe The Chairboys i front. Efter 70 minutter satte Sam Wood hovedet på en afslutning og drejede kuglen ind til slutresultatet 2-0.

Burton tabte med samme cifre, da Morecambe besøgte Pirelli Stadium. Kevin Ellison fik headet en bold ned for fødderne i det lille felt efter en times spil, og så svigtede den skaldede angriber ikke. Blot to minutter senere scorede Alex Kenyon kampens sidste mål, da han fulgte op på et hovedstød, Jon McLaughlin i Burton-målet ikke kunne holde.

Nederlaget betød, at Bury med deres 3-0 sejr over Portsmouth hjemme på Gigg Lane også smuttede forbi Burton og op på andenpladsen. Allerede efter ni minutter trak hjemmeholdets Danny Mayor flot ind i banen, inden han med et drømmehug, der gik via. overliggeren, satte bolden ind til 1-0.

Se Danny Mayors smukke mål efter 0:10 i denne video.

Kort inden pausen fordoblede Ryan Lowe scoringen, da han nemt kunne heade bolden ind til 2-0. Efter en times spil lukkede Danny Rose kampen, da han sparkede et fladt indlæg i kassen til 3-0.

Luton Town snuppede også tre point, da de på udebane slog bundholdet Hartlepool med 2-1. Mark Cullen og Jim Stevenson havde bragt Luton i front, inden Neil Austin reducerede på et straffespark sent i kampen.

I bunden af tabellen fik hverken Tranmere eller York City point på trods af, at begge hold i denne uge har ansat nye managere. Tranmere tabte 2-0 til Oxford, der nu er rykket fri af nedrykningszonen. Tyrone Barnett og Alfie Potter blev noteret for målene, mens et meget sent mål af Shrewsburys James Collins betød, at de kunne snuppe alle tre point i kampen mod York City.

Cheltenham slog Northampton i en højdramatisk affære, der endte hele 3-2. Terry Gornell havde bragt Cheltenham foran i slutningen af første halvleg, da han fik lov at fumle med en frisparksbolds, som han til sidst smaskede op i hjørnet.

Se Terry Gornells fine afslutning efter 0:08 i denne video.

Kort efter pausen prikkede Joel Byrom dog udligningen, da han var blevet spillet fladt i dybden. Efter 78 minutter var Terry Gornell dog igen på pletten, da han headede et frispark ind til 2-1 føring for Cheltenham.
John Marquis fik fire minutter nemt spil, da han midt i det lille felt nemt kunne sætte bolden ind til 3-1, inden David Moyo to minutter senere headede lidt spænding tilbage i kampen med sin reducering til 3-2.

Dagenham & Redbridge kom til at ligne Danmark i kampen mod Portugal, da de på hjemmebanen lod Newport Countys Chris Zebroski score kampens eneste mål efter 90 minutter. Forinden havde hjemmeholdets Abu Ogogo fået rødt kort for en vild duel, hvor han endte med at nikke en skalle til en af udeholdets spillere.

Carlisles fine stime med tre ligasejre i træk blev brudt, da Plymouths Lewis Alessandra scorede kampens eneste mål efter et kvarter, mens Stevenage slog Accrington med 2-1 på mål af Chris Whelpdale og Charlie Lee, mens Lee Molyneux scorede for Accrington. Især Charlie Lees mål kort efter pausen var glimrende sparket ind med ydersiden.

Se Charlie Lees flotte yderside spark efter 0:33 i denne video.

Exeter hentede et enkelt point, da de spillede 1-1 mod Southend, der ikke havde Mads Ibenfeldt i truppen. David Worrall headede Sountend i front efter en halv time, inden Graham Cummins kunne udnytte en friløber til at udligne et lille kvarter før tid.

Afslutningsvis spillede Mansfield og Cambridge United 0-0 i denne weekend.

Ugens bedste: Danny Mayor står for denne uges detalje, da han med en skøn afslutning bragte Bury i front på hjemmebane mod Portsmouth.

Ugens værste: Burton er gået i stå efter deres fine start og med kun to sejre de sidste syv ligakampe kan det være svært at holde fast i topplaceringerne. Denne weekends modstander fra Morecambe spiller også med i toppen, men der skal ganske enkelt udnyttes nogle flere chancer, hvis Burton vil rykke direkte op i League One i år.