Blog: De to mesterklubber og den enorme forskel i Superligaen
Foto: Anita Graversen/Polfoto
Generelle

Blog: De to mesterklubber og den enorme forskel i Superligaen

Efter hver Superliga-runde skriver tipsbladet.dk's journalister et blogindlæg om et aktuelt emne. Denne gang er der fokus på Lyngby og Silkeborg.

Der er forskel på oprykkere.

Hvis man var i tvivl om det, blev det bevist i fredags, da Silkeborg blev rundbarberet af Lyngby i den sene Superliga-kamp, som endte med en 4-0-sejr til David Nielsens tropper. Kampen var på mange måder et symbol på de to klubbers indtog i landets bedste række.

Lyngby har i kølvandet på oprykningen oprustet massivt med mange handler, hvilket har givet syv point og en foreløbig femteplads, mens Silkeborgs transferaktivitet har været undervældende med en placering som næstsidst som aktuel status. Hvor Lyngby har scoret syv mål indtil videre, står Silkeborg uden scoringer. Det er en voldsom forskel på de to oprykkere, der med mesterskaber i halvfemserne og en glorværdig fortid ellers har nogenlunde samme status i dansk fodbold.

Men hvor Silkeborg har et enormt fokus på ikke at bruge for mange penge, har Lyngby investeret voldsomt. Man må have respekt for, at den midtjyske klub prioriterer et plus på bundlinjen, mens det kan undre, hvor Lyngby har de mange penge fra, men i sidste ende bliver klubberne målt og vejet i weekendens kampe. Og her har Lyngby et stort plus, mens Silkeborgs sæsonstart må give panderynker og minder om sidste gang klubben var i Superligaen.

Dengang undlod Silkeborg også at hente store forstærkninger til klubben, og det blev straffet med en nedrykning. Selvom Superliga-strukturen gør, at nedrykningen først afgøres til foråret, skal Silkeborg oppe sig for at undgå en tur tilbage til 1. division. For så har spareplanen fået modsat effekt.

Omvendt må vi lette på hatten for Lyngby. David Nielsens mandskab har været en fornøjelse at opleve, og det er fedt at se den gode blanding af erfarne og unge spillere markere sig i Superligaen. Lyngby har allerede samlet syv point, og det selvom man har mødt vanskelige hold som sidste sæsons nummer et og to samt ambitiøse OB. Lyngby har allerede leveret to clean sheets og samtidig er der blevet scoret syv mål i de første fire kampe. Det er imponerende, og det viser, at det kan betale sig at forstærke sin trup, når man skal spille på et højere niveau end sæsonen forinden.

I næste runde venter en ny oprykkerdyst, når Silkeborg møder Horsens. Her skal Silkeborg meget gerne tage tre point, hvis klubbens liv i Superligaen skal byde på succesoplevelser. Samtidig møder Lyngby AGF i en ny styrkeprøve. En sejr vil blot booste den kongeblå selvtillid yderligere.

Fortsætter de to tilbagevendte mesterklubber i hver sin retning? Vi glæder os til at få svar.