CV i FCN: En comeback-konge søger hævn
Foto: FCN
Generelle

CV i FCN: En comeback-konge søger hævn

Carsten V. Jensen i FC Nordsjælland er både et oplagt match og et samarbejde mellem forskelligheder.

For anden sommer i træk oplever vi nogle markante comebacks i Superligaen. Men hvor det sidste sommer foregik på græsset med Daniel Agger, Johan Elmander og Christian Poulsen i rollerne som comeback-konger i Superligaen, foregår det i år på direktionsgangene. 
 
I fredags vendte Troels Bech tilbage til Superligaen – nu som sportsdirektør i Brøndby – og mandag er Carsten V. Jensen så stemplet ind i landets bedste række igen. Han skal være sportschef i FC Nordsjælland med ansvar for førsteholdets. 
 
Det er en makant ansættelse i FC Nordsjælland, og det ligner et oplagt match. Det er naturligvis oplagt at spekulere i, om Carsten V. Jensen lurede på muligheden i Brøndby, før han takkede ja til FC Nordsjælland, men det er indtil videre rent gætværk og spekulation. 
 
Det er i stedet mere interessant at kigge på Carsten V. Jensens udfordringer. Siden de gyldne FCN-år med guld og sølv i 2012 og 2013 (der var med til at koste CV jobbet i FC København), er Farum-klubben dumpet ned i det grå midterfelt i Superligaen. 
 
Det er egentlig ubegribeligt, at det ikke lykkedes FC Nordsjælland at udnytte den særdeles fine position, klubben dygtigt havde erobret som førsteudfordrer til FC København med mesterskab og Champions League-gruppespil til følge. FC Nordsjælland havde alle muligheder for at blive et stabilt tophold, og man må ærgre sig over, at man ikke prioriterede at forstærke truppen, da muligheden bød sig, for kunne det måske have blevet til endnu flere mesterskaber i det senere år, hvor FC København har været svækket. 
 
Der er særligt én årsag til FC Nordsjællands hurtige fald fra tophold til midterhold: Salg af spillere og manglen på dygtige erstatninger. Evnen til at blive i toppen, handler om evnen og viljen til at forstærke truppen. Det virker til, at Allan K. Pedersen og FC Nordsjælland ikke har villet investere nok i projektet. Der er stort set ikke en eneste spiller tilbage i FC Nordsjælland fra mesterholdet i 2012, og de mange profiler fra dengang er ikke blevet erstattet med tilstrækkelig kvalitet. 
 
I dette forår var FC Nordsjælland det hold, der rådede over mindst Superliga-erfaring i truppen, og gennem hele 2014/15-sæsonen har Farum-klubben haft den yngste startopstilling i gennemsnit. 
 
Det vidner om, at FC Nordsjælland er under opbygning, og det bliver spændende at følge det nye projekt med Carsten V. Jensen og Olafur Kristjansson som de stærke mænd. 
 
Carsten V. Jensen har været vant til at arbejde med store projekter og dyre transfers i FC København, hvor han desuden heller ikke var meget for at sælge klubbens profiler. Han lod dem hellere løbe ud af kontrakt. I FC Nordsjælland er prioriteterne anderledes: Sælg dyrt og køb billigt. Det bliver Carsten V. Jensens udfordring at agere i det univers, ligesom han skal forsøge at tiltrække spillere til en klub, der hverken har det største budget, den største historie eller det største navn i Danmark. 
 
Kan han klare det? Han har evnerne og erfaringen fra adskillige år på fodboldens bonede gulve, og man må lette på hatten for FC Nordsjælland, der har formået at tiltrække en kapacitet. Desuden må Carsten V. Jensen også være opsat på at hævne sig på FC København efter fyringen, som skuffede ham, hvilket han tidligere har udtalt til Tipsbladet.
 
- Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at jeg langt fra var enig i den beslutning, der blev truffet, også selvom der samtidig var hændelser hen over de sidste år, der måske gjorde et brud uundgåeligt uanset. Men det har selvfølgelig skullet bearbejdes, for det var frustrerende, sagde han sidste år. 
 
Nu kan han få hævn i FC Nordsjælland, og det kan være første skridt på vejen mod at føre Farum-klubben tilbage til toppen af Superligaen. 
 
Det bliver interessant at følge.