C/N: Je Suis Barcelona
Generelle

C/N: Je Suis Barcelona

Barcelona står foran en mulig straf i forbindelse med politiske sange til CL-finalen imod Juventus. Her en kommentar

Barcelona står foran en potentiel straf fra UEFA for politiske slagsange, uanset udfaldet så åbner det for en mere generel debat, der på et eller andet tidspunkt skal diskuteres. Hvis der er et sted, hvor ytringsfriheden reguleres i forhold til god og dårlig smag, så er der på fodboldbanen og tilskuerpladserne. FC Barcelona står måske, måske ikke foran en straf fordi klubbens fans synger politiske sange. Spanske fans' ytringsfrihed er i forvejen under pres, fordi det er forbudt og udtrykke kritik imod kongen og nationalsangen på stadion.

Spansk historie gør, at det er ikke svært at fatte en pæn portion sympati for de katalanske uafhængighedssange og hvad de ellers finder på i trodsighed. Men kan man skelne imod gode og dårlige politiske synspunkter på stadions? Vores umiddelbare svar er nej. Enten er der total ytringsfrihed på stadions eller så er der begrænset. Man bør ikke skelne imellem den katalanske frihedskamp og serbiske fans, der savner Arkan og Slobodan Milosevic (tro os de findes i horder).
 
Vi ville helst foretrække total ytringsfrihed, men konsekvenserne er lidt uoverskuelige. Det bliver i hvert fald svært ved at sanktionere de klassiske abelyde fra østeuropa. Eller hvad med når Feyenoords fans begynder på deres bzzzzzzzz-lyde mår jødeklubben Ajax Amsterdam kommer forbi. Det er i hvert fald ikke god TV.
 
Det skal også nævnes, at de fleste danske stadions også - af sikkerhedsmæssige hensyn - har forbudt synlige politiske budskaber, så nej man kan ikke slæbe et 1 x 1 meter papskilt med 'Johanne, jeg vil kæle din kusse' på Farum Park, hvis man nu skulle få den lyse ide.