Generelle

Dræbere uden licens

AB er ikke blandt DBUs udvalgte talentklubber, men alligevel danske U/18-mestre

Når du først har sagt A! Må du også sige B!

Der er grund til at hive Michael Falchs gamle slagsang frem og støve den af: For nylig sagde DBU ikke A, men kun B til AB, da de nye ungdomslicenser blev uddelt.

Den hæderkronede Gladsaxe-klub, som havde sin storhed inde i byen før udflytningen, kunne ikke leve op til DBUs krav og rykkede et trin længere ned af stigen efter for nogle år siden at have mistet sin ITU-status.

Men trænere med høj uddannelse, penge til spillerkøb, kunstgræsbaner og landsholdsspillere er ikke altid det afgørende. Det har ABs U/18-mandskab vist i dette forår. De har givet de langt "finere" og bedre funderede konkurrenter baghjul. Lørdag sikrede de i Aalborg det danske mesterskab 2008 for ynglingeårgangen. Vist første gang man har hentet sådan en titel siden 1967, der også var det seneste år man vandt det danske seniormesterskab.

Håbets farve er grøn, man skal dog nok også være mere end blåøjet for at tro på, at AB kan vinde superligaen en dag. Ude i Gladsaxe og omegn på anlægget ved Skovbrynet tror man dog stadig på, at det kan lykkes at komme tilbage til superligaen igen, skønt andre nok vil mene, at det kræver en udvidelse til op imod 16-18 hold. Men så kan man da glæde sig over ynglingetitlen og at det er muligt at være med og nå resultater på anden vis end det efterhånden gængse i dansk topfodbold.

Statistikken siger, at det er meget få af de, som vinder et dansk junior- eller ynglingemesterskab, som også når rigtig langt som seniorspillere, så dette er en opfordring til både AB-drengene og det Lyngby-mandskab, der lige har sikret U/16-titlen, om at holde fokus fremover uden at miste jordforbindelsen.

Men jeg kipper med flaget for ABs mesterskab og glæder mig over, at man fortsat kan "dræbe" også uden den fineste licens. I øvrigt har AB-drengene også fået et wild card til den ny U/19-liga, som indledes efter sommerferien. Alt andet havde også været en skandale.

Det bliver spændende at se om AB'erne kan holde ved i toppen eller de mister pusten, ligesom nogle spillere kan lokkes til sultne og pengestærkere klubber.

Men lørdag er det tid til at hylde U/18-mestrene 2008, når de møder Silkeborg i den sidste kamp på Skovbrynet. Et AB-hold som i øvrigt spiller betydelig bedre end sit rygte, hvad jeg for nylig selv konstaterede, da de slog Brøndby med 3-0.