Generelle

Viljestærke vestjyder

EfB kan blive denne sæsons store og positive overraskelse.

Da EfB i 20. spillerunde af sidste sæson slog FC København med 2-1, fór undertegnede til tastaturet og skrev en blog om Troels Bechs mandskab, som fik rosende ord med på vejen for at have lært at spille med håndbremse.

Temaet dengang var, at forsvaret virkede mere sammentømret, ligesom afskeden med Njogu Demba-Nyrén betød en ændring i spillestilen frem ad banen.

Troels Bech afviser kategorisk, at Esbjerg ligefrem har nydt godt af at sælge Njogu Demba-Nyrén. I trænerens øjne gør det altid ondt at miste en profil - og det kan Bech tale med om fra sin tid i netop Esbjerg.

Men faktum er, at 'det nye' Esbjerg-hold virker mere intelligent og velovervejet i sin spillestil.

Troels Bech vil med garanti kvie sig ved påstanden om, at Esbjergs tre indledende sejre (når det kører godt, tæller man også pokalkampe med i statistikken) skyldes Demba-Nyréns afgang, og egentlig er det heller ikke formålet med denne blog hverken at bebrejde Nyrén eller andre enkeltpersoner noget.

Alligevel er forårets synlige skifte i spillestil værd at notere sig for både tilhængere af Esbjerg og kommende modstandere," lød de rosende ord tilbage i marts.

I dag - næsten præcis fire måneder senere - er der grund til at gentage roserne af vestjydernes spillestil. Ganske vist kommer FC København ikke fra klubbens bedste sæson nogensinde, men det er fortsat sjældent, at man ser et hold komme til Parken med et oprigtigt ønske om at dominere kampen.

Det gjorde EfB mandag aften, hvor vestjydernes igen lyste af vilje til sejr og lyst til at spille.

"Vi er et hold, der er voldsomt skuffede, når vi taber. Også i Parken," konstaterede træner Troels Bech med en vis tilfredshed efter kampen til Onside og ramte dermed hovedet på sømmet.

For spillerne sidder med garanti og hænger med hovedet imens disse linker skrives, og det er alt andet lige et sundhedstegn.

Især, hvis de hurtigt formår at rejse sig og finde samme gejst frem, som de udviste i Parken. Så kan oprykkerne fra Vejle godt se frem til en hed eftermiddag på søndag i Esbjerg!