Tonsser-talent: Mød årets U17 talent
.
Generelle

Tonsser-talent: Mød årets U17 talent

Tonsser og Tipsbladet.dk er vilde med talenter og derfor bringer vi løbende fokus på nogle af de mange talenter, der render rundt i de danske klubber. Denne gang har vi taget en snak med årets U17 talent, Mark Brink Christensen.

Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg og Nicklas Bendtner. Det er blot tre af de danske spillere, der i de seneste år har vundet prisen som årets U17 talent. 

I år blev vinderen af prisen den 17-årige Mark Brink Christensen, en målfarlig offensiv midtbanespiller, der til dagligt spiller i Esbjerg.

I sæsonens U19 Liga endte Mark og Esbjerg med at vinde bronze, og i de syv kampe, hvor Mark vikarierede på Esbjergs U17-hold, scorede han ni mål for sine gamle holdkammerater.  

Også på det danske U17-landshold har Mark Brink Christensen flere gange i sæsonen vist sig som en målfarlig spiller. Og selvom EM-kvalifikationen glippede til sidst for U17-landsholdet, var de personlige bedrifter med til at sikre Mark den eftertragtede talentpris.

I U19 Ligaen endte Esbjerg på en tredjeplads. Hvordan synes du, at sæsonen er gået for dig og dine holdkammerater?

Jeg har lidt blandede tanker omkring sæsonen, da jeg jo er blevet rykket op på et hold, der er vant til at vinde. Det der irriterer mig mest er, at vi forholdsvis tidligt på sæsonen var klar over, at det hverken blev til guld eller sølv. Men når det er sagt, så er jeg glad for, at vi i sidste ende står med bronzen, efter et forår hvor vi ikke har tabt de sidste 9 kampe. Så jeg vil da mene, at sæsonen er godkendt, selvom guldet og sølvet hurtigt var uden for rækkevidde. 

Hvad har været sæsonens højdepunkt for dig personligt?

Det er svært at komme udenom, at det med at vinde talentprisen nok var et højdepunkt for mig. Men hvis jeg skal se på det spillemæssige højdepunkt, må det nok være til EM-Kvalen. Selvom vi i sidste ende blev 3'er og derfor ikke gik videre, vil jeg stadig fremhæve mit hattrick i den første kamp som en af mine personlige højdepunkter. 

I starten af sæsonen spillede du nogle træningskampe med Esbjergs superligahold. Hvad er de største forskelle på at spille U19 og spille med Esbjergs Superligahold?

Det jeg mener er den største forskel fra ungdomsfodbold til seniorfodbold må siges at være det fysiske. Det spiller en større rolle på seniorniveau, og det hele går generelt bare hurtigere. Det kræver, at man tænker og agerer hurtigere, da der er mindre tid på bolden. 

Du er kun 17 år. Men hvad føler du, at du mangler for på et tidspunkt at blive en fast del af Superligatruppen?

Jeg mangler nok stadig noget fysisk, hvilket jo er naturligt, når jeg ikke er helt så gammel endnu. Udover det mangler jeg nok stadig at vænne mig lidt til tempoet, men med den træning, jeg har haft allerede, føler jeg, at det går den rigtige vej. Så det handler bare om at klø på og have tålmodighed. 

I den forgangne sæson blev du kåret til årets U17 talent af DBU, en pris der tidligere er vundet af spillere som Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg og Nicklas Bendtner. Hvad kan du bruge prisen til? 

Jeg ser talentprisen som et stort skulderklap, og en belønning for det hårde arbejde, jeg har leveret i klubben. Men fordi jeg har vundet en U17 talentpris, betyder det ikke, at jeg har tænkt mig at stoppe her, for der er stadig utrolig meget mere at opnå. 

Mange af de danske spillere, der om få dage skal spille U21 EM i Tjekkiet, spillede ligeledes på det danske U17 landshold. Hvad mener du, der skal til, for at du en dag kan blive en del af det danske U21 landshold?

Jeg skal bare blive ved med at udvikle mig og lægge på mit spil. Blive ved med at træne de ting, jeg er god til, samtidig med at jeg også skal have fokus på de ting, som jeg er mindre god til, så jeg i sidste ende er en mere komplet fodboldspiller. Mine styrker ligger, når vi har bolden. Der er jeg god til at sætte spillet op, både ved at spille mine medspillere fri, men jeg kan også noget på egen hånd. Mine svagheder vil jeg sige ligger i det defensive, selvom jeg har lagt meget på det defensive i løbet af sæsonen.

Udover det skal jeg også vænne mig til at spille på et højere niveau, men det er noget, der kommer med tiden. 

Hvad er dine mål for den kommende sæson?

Mine mål for den kommende sæson er at få et godt resultat i den kommende U19 liga, samtidig med at jeg forhåbentlig får lov til at træne mere med første holdet. Udover det vil jeg også være en kampafgørende spiller på U19 holdet.

Hvad drømmer du om at opnå som fodboldspiller?

Det er meget simpelt: At kunne leve af det, og så ville det da ikke skade, hvis det blev i udlandet. Men det er kun, hvis tiden er inde til det.