Tonsser-Talent: Mød Sonni Damgaard
.
Generelle

Tonsser-Talent: Mød Sonni Damgaard

Tonsser og Tipsbladet.dk er vilde med talenter og derfor bringer vi løbende fokus på nogle af de mange talenter, der render rundt i de danske klubber. Denne uge har vi kigget i U17-divisionen og taget en snak med FK Viborgs centrale forsvarsspiller Sonni Damgaard.

FK Viborg sidder med gode kort på hånden Divisionen. I tæt kapløb med B93 og Haderslev kan viborgenserne selv afgøre det med tre kampe igen. Seks clean sheets de seneste syv kampe fortæller historien om rækkens bedste forsvar og Sonni Damgaards betydning for holdets succes. Du kan få din egen Tonsser-profil og følge Sonni og resten af fodbold-danmark på Tonsser-appen.

Hvad synes du om din og holdets sæson indtil videre i sæsonen? Hvad er det i har gjort rigtigt?
Holdets sæson har været lidt svingende, vi kunne gå fra at tabe 2-0 til at vinde hjemme over Haderslev. Men efter vinterpausen gik det bedre bl.a. efter et holdmøde, hvor vi fik styr på vores aftaler internt på holdet. Det har gjort, at vi har at vi vundet fem ud af seks kampe og holdt målet rent i lige så mange kampe. Det betyder, at vi selv kan afgøre det i de sidste kampe.

Jeres nærmeste konkurrent B93 åbnede op for mesterskabkampen ved at vinde over jer forleden. Hvorfor trak de det længste strå mod jer?
Vores nederlag til B93 var ærgerligt og lukkede dem for alvor ind i kampen. Det var en kamp hvor vi spillede lige op med dem i første halvleg og jeg kan huske at jeg tænkte, da vi gik ind til halvleg; nu kører vi dem over. Men så scorer de et mål hvor vi ikke får clearet bolden ordentligt. Det var som at få en spand kold vand i hovedet, nu var vi for første gang i foråret bagud og for første gang var vi heller ikke helt enige om, hvad vi skulle gøre på banen. Det gjorde at vi ikke rigtig kommer ind i rytmen igen og de får scoret til 2-0 og derefter får vi ikke rigtig styr på det. Det første mål gjorde forskellen og vi havde ikke rigtig havde nogen plan-B til at kunne presse B93.

Hvilken type forsvarspiller er du?
Jeg er en fysisk stærk forsvarsspiller der også kan vikariere på backen. Jeg er stærk i mand - mand duellerne, hvor jeg er dygtig til at forsvare mig, derudover er min styrke også min kommunikation, hvor jeg tager meget ansvar. Jeg skal dog arbejde på mit spil med bolden, noget som jeg også har meget fokus på.

Hvis du selv kunne vælge hvilken som helst forsvarsmakker, hvem ville du så vælge?
Den forsvarsspiller jeg helst vil have ved siden af mig, er Daniel Agger. Jeg har altid været stor Liverpool-fan, samtidig er han en spiller jeg elsker at se spille, han går altid går forrest og bidrager med en masse attitude. Han er en af dem der giver ro til alle omkring ham og samtidig er han utrolig dygtig med bolden. Han har altid været en stor inspirationskilde og jeg kigger altid ekstra meget efter når han spiller for at prøve at lære noget af ham.

Hvad er dine ambitioner/drømme som fodboldspiller i fremtiden?
Jeg drømmer om at kunne leve af at spille fodbold, og den største drøm ville være at spille i Liverpool.

I vinder divisionen i år fordi...
Vi vinder divisionen i år, fordi holdet har udviklet sig så meget hen over året, bagkæden er blevet så sammenspillet, at vi lukker meget få mål ind, kombineret med en offensiv der bliver mere og mere effektiv, gør at vi sikrer os at vinde divisionen for andet år i træk.