Ballade-fans: En lighter fra awaykortet
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Generelle

Ballade-fans: En lighter fra awaykortet

De seneste ugers idiotiske opførsel fra Superligafans, skaber kun problemer - og det hjælper ikke at klubberne hylder fansenes stemning, mener chefredaktør på Tipsbladet Print, Troels Bager Thøgersen.

Bragt i Tipsbladets papirudgave fredag 27. marts 2015
 
Fangrupper på tværs af Superligaen har de seneste uger protesteret mod udsigten til et awaykort, der kræver registrering af samtlige tilskuere på Superligaens udebaneafsnit.
Der har været gode bannere og en fin Facebook-happening med fans, der rusker tremmer i protest mod den implicitte mistænkliggørelse.
Det er en modstand, jeg støtter, fordi et awaykort efter min bedste vurdering bare flytter et problem, og fordi det lugter af symbolpolitik, som skal vise danske politikere i et valgår, at danske fodboldklubber handler.
Når så meget er på spil, går det ud over min fatteevne, at nogen kan være så afstumpede og idiotiske at kyle hårde genstande efter SønderjyskE’s målmand i en medrivende 
pokalkamp.
Det var Brøndbys 11. indberetning i sæsonen, det kostede 225.000 kroner i bøde og en slet skjult advarsel til Brøndby IF om, at der findes langt strengere straffe, eksempelvis pointstraf, ja tvangsnedrykning blev endda også nævnt.
Brøndby IF skrev i en pressemeddelelse, at er det dybt problematisk og noget, klubben aktivt vil gøre noget ved i de kommende kampe. Hvorfor det skulle tage indtil 11. indberetning fortaber sig. 

Måske er det svært at handle proaktivt og lettere dobbeltmoralsk at sige fra i dag, når stemningen i tidligere kommunikation er meldt skyhøjt op.

Jeg forstår udmærket, at det store flertal Brøndby-fans er hamrende frustrerede over at blive sat på tribune med nogle få idioter, og at mange danskere – for ikke at sige populister fra hele det politiske spektrum på Christiansborg – tror, en eftermiddag til Brøndby-kamp er som taget ud af filmen The Football Factory.
Men det er op til fansene at forhindre, at awaykortet i al dets irriterende ligegyldighed og ansvarsfralæggelse fra klubbernes side bliver indført. Det kan være, at opgøret om awaykortet allerede er tabt. 

Men i de kommende uger skal der ikke mere end en dum episode til, før uvidende, kyniske politikere med hang til hurtige løsninger og registrering presser klubber og DBU til awaykort og andre typer optrapning af en konflikt, der kan løses langt mere intelligent.