Chefredaktørens dom: Rønnow, Pukki, fristelsen og Brøndbys værdi
Foto: Jan Christensen / Getty Images
Generelle

Chefredaktørens dom: Rønnow, Pukki, fristelsen og Brøndbys værdi

Følgende er Troels Bager Thøgersens aktuelle kommentar - taget fra fra "Ugen På Transfermarkedet" fra dagens Tipsbladet.

 Det må virkelig være fristende.

FC København kan ikke undgå at blive bedre senere på sæsonen, men efter at have cruiset i 2016/2017 sejler mesterholdet, der var svineheldig med kun at tabe 0-1 på Brøndby Stadion i forrige weekend mod et veloplagt, dygtigt Brøndby-mandskab.

Selvom de spiller flot fodbold og har en række lovende spillere, vil det være en sensation, hvis et meget ungt FC Nordsjælland-hold over 36 kampe kan følge med Brøndby IF, og FC Midtjylland ser altså ikke ud til at have fodfæste eller tilstrækkeligt med idéer og indøvede koncepter til, hvordan en flok dygtige individualister i en meget bred trup vinder Superliga-kampe weekend efter weekend.

Selvom bookmakerne stadig har FC København som favorit til mesterskabet, er det her et af de tidspunkter, hvor man som ejer, bestyrelse og sportsdirektør kan tillade sig at træffe beslutninger på transfermarkedet ud fra en idé om, at man har en reel chance for at vinde et dansk mesterskab.

Der er budgettet med spillersalg for 15 millioner kroner, og det passer meget godt med et salg af Frederik Rønnow. Men kan og skal man begynde at drømme om, hvad et mesterskab om ni måneder og afgørende Champions League-kvalkampe om 12 måneder kan føre med sig i Brøndby IF?

Det må være særdeles fristende at overtale Rønnow til at blive i 12 måneder – hvis det rette tilbud alligevel ikke er der nu, kan det meget vel dukke op, når han har stået en hel sæson for et hold, der har spillet med om guld – eller vundet guld.

For ejer Jan Bech Andersen kan de næste uger også blive afgørende.

Han er tilbage i bestyrelsen efter den mindre end intelligente Oscar-sag, og en historie med Bayram Tutumlu tidligere på sommeren i BT om en Tutumlu-sondering af et køb af en del af Brøndby IF kan være tegn på, Jan Bech Andersen ikke nødvendigvis vil eje Brøndby IF, indtil han er 80 år.

Fodboldklubber får ofte, og med rette, skæld ud for at satse på sportslig succes som middel til at få overskud på budgettet.

Men som Superligaen ser ud i disse uger vil det ikke være urimeligt eller uansvarligt at holde sammen på tropperne, hvis det vel at mærke ikke bringer status som tophold i 2018/2019 og de efterfølgende sæsoner i fare.