En agents våde drøm
Generelle

En agents våde drøm

Hvis du synes, at vinterens kinesiske køb af Alex Teixeira, Gervinho og senest Ezequiel Lavezzi har været i iøjnefaldende, skal du bare vente til alle de rygter og reelle historier, der til sommer vil dukke op på transfermarkedet.

Der er god grund til at holde øje med de kinesiske fodboldklubber, der denne vinter står for det næststørste samlede udlæg på nye spillere med den engelske Premier League på førstepladsen.
 
For når de europæiske klubber har sommerferie, og de bedste spillere på kontinentet viser sig frem på de franske EM-baner, er der tid og plads til, at nogle af kontinentets dyreste spillere kan skifte klub - du kan roligt læne dig tilbage og vente på rygter om spillere som Yaya Touré, Wayne Rooney, Mario Balotelli og hvad de dyre spillere i og omkring Champions League-klubberne ellers hedder.
 
Førnævnte Rooney har mere eller mindre åbenlyst benyttet Chelsea og Manchester City, når der skulle forhandles nye kontrakter i Manchester United. Og lur mig, om ikke de kinesiske klubber i de kommende måneder på samme måde skal bruges som løftestang, når nogle af de højtlønnede stjerner vil have en endnu bedre kontrakt.
Kina er ikke ved at overhale Premier League. Eller Bundesligaen. Eller hvad du ellers læser i europæiske medier i disse uger.
 
Vinteren er det helt store transfervindue i Kina umiddelbart før sæsonstarten i marts, mens sommeren er til for justeringer, og i et land, hvor landsholdet er på nippet til at ryge ud af VM-kvalifikationen mod miniputter som Hong Kong, er der uendelig lang vej endnu.
 
Men tag ikke fejl. For de spillere og ikke mindst klubber og agenter, der er i gamet for pengenes skyld, ligner et skifte til Kina den ultimative, våde drøm, og mon ikke klubberne i bedste og næstbedste række i Kina bliver kimet ned af agenter med især ældre spillere, der forestiller sig, at den sidste store kontrakt skal skrives i Riget i Midten.
 
For nogle få vil drømmen om flere yuan, end man kan bruge i et helt liv, blive til virkelighed – og når en topspiller som Alex Teixeira kan ende i Jiangsu Suning, vil flere spillere være til at lokke væk fra Europa.