Er Ulven blevet voksen nok?
Illustration
Generelle

Er Ulven blevet voksen nok?

Der er fem spillerunder tilbage af efteråret. Det er nu FC Midtjylland skal vise sig dygtig nok til at holde fast, så konkurrenterne forbliver sat inden vinterpausen.

Mens de første uger af VM i Brasilien udspillede sig, ventede jeg på brandudsalget i FC Midtjylland. 

Kort tid forinden havde holdet leveret en nedtur af dimensioner. Forklaring eller ej var midtjydernes nedtur med nul point i de sidste tre runder og turen fra første- til tredjepladsen et af de største sammenbrud i en guldkamp i Superligaens historie.

Der var gået rygter om ny kapital gennem foråret, men i de første uger af sommeren så holdets fremtid ret tydelig ud: Sælg de fem bedste spillere og kæmp for at blive et stabilt midterhold i de kommende sæsoner eller luk.

Så kom Matthew Benham med 58 millioner kroner, mens andre investorer kom med 10 ekstra, og selvom indkøbene for de nye penge ikke har afgjort kampe endnu, er FC Midtjylland med større bredde en helt anden historie end det brandudsalg, vi ventede i juni.

FC København er fortsat min favorit til at vinde titlen til maj, men som FC Midtjylland har spillet hidtil i sæsonen, ser jeg jydernes chance for at vinde guld som større end på samme tidspunkt sidste år, hvor det hele stadig føltes skrøbeligt.

Og tag ikke fejl: Engelske Matthew Benham kommer til at skyde flere penge, langt flere, ind i FC Midtjylland, og sådan som FC Midtjylland stadig giver underskud, kan det meget vel ske allerede i anden halvdel af sæsonen.

De penge gør den helt store forskel i forhold til sidste sæson, fordi der ikke længere er den ”nu-eller-aldrig”-stemning, der var over holdets guldjagt i foråret.

Men, de penge havde ingen forskel gjort i den situation, FCM stod i i begyndelsen af maj 2014 med tre kampe tilbage og en placering som nummer et. 

Dengang fejlede FC Midtjylland med sammenbruddet i Brøndby, et sidste-øjebliksnederlag til FC København, hvor FCM med uafgjort havde sikret sig Champions League-playoff, og så nederlaget til SønderjyskE, der på forhånd vidste, at uafgjort var nok til at blive i Superligaen. 

Det sammenbrud skyldtes skader, held men ikke mindst, at FC Midtjyllands spillere bare tog alt for mange dårlige beslutninger. De næste fem uger byder på topkampe mod FC Nordsjælland og i sidste efterårsrunde i Parken mod FCK, med SIF, AaB og FC Vestsjælland imellem som kampe, hvor FC Midtjylland vil være klar favorit og skal skabe spillet mod et kompakt forsvar. Magter FC Midtjylland den opgave, nu hvor forventningspresset stiger enormt, ser jeg ikke de store grunde til, at FC København har større chancer for et DM til maj end de engelske ejede ulve.