Før PL-sæsonen: Lad nu være med at gå i panik
Foto: Polfoto
Generelle

Før PL-sæsonen: Lad nu være med at gå i panik

Det er ofte set, at klubbernes bestyrelser sparker manageren ud, hvis resultaterne svigter på den korte bane i Premier League - men hav nu lidt tålmodighed.

Der findes få floskler, der er så slidte i moderne fodbold som ordet ”kontinuitet”.

Ligesom ”talentudvikling”, og ofte i sammenhæng med netop satsningen på unge folk fra egen ungdomsafdeling, rulles ordet tit og ofte ud i fodboldverdenen som et universalmiddel, der løser alt, bare en træner/spiller/direktør får nok tid.

Det man glemmer er, at kontinuitet kun fungerer, når der er udsigt til en markant, positiv udvikling, og at det er de færreste 19-årige, der bliver superstjerner, bare de får en masse spilletid.

Men i Premier Leagues tilfælde og især i topklubberne i Manchester, London og Liverpool, er det i år passende at understrege, hvor vigtig tid og tålmodighed er for de nye managere, der enten har taget over denne sommer eller gjorde det i løbet af sæsonen 2015/2016.

Ejere og direktører har set rigtigt ved at ansætte Josep Guardiola, José Mourinho, Antonio Conte og Jürgen Klopp (i efteråret 2015) til at jagte og overhale sidste sæsons top 3 i Leicester, Arsenal og Tottenham.

Det er trænere, der fagligt er blandt de dygtigste i verden, og som alle har vist, de kan gøre både individuelle superstjerner og topklubber markant bedre.
Som beskrevet i Tipsbladet i dag, betragter Josep Guardiola Manchester City som en større opgave end at overtage FC Barcelonas førstehold.

José Mourinho tager over fra tre års fejltagelser på transfermarkedet siden Alex Fergusons afsked, Antonio Conte skal puste liv i et stagneret Chelsea, og Jürgen Klopp fik et kludetæppe af en trup sidste efterår, en trup der bar præg af, at Liverpool har misset mange Champions League-sæsoner og dermed ikke har tiltrukket de bedste spillere.

Ingen af de fire hold kommer til at toppe i 2016/2017, og der er bestemt heller ingen garanti for, at de alle kan overgå de mere sammenspillede rivaler fra sidste sæsons top 3.

Men man må håbe for topklubberne i Premier League, at de i deres analyser af tidligere fejltagelser har erkendt, at flere penge til nye spillere ikke lukker hullet op til Real Madrid eller FC Barcelona, endsige gør dem til fast bestand af Premier Leagues top 4.

Toptrænerne skal have tid til at gøre deres hold bedre, end noget hastigt indkøbt hold nogensinde kan blive, ellers står vi samme sted om et-to år og forsøger at forklare, hvorfor Premier League igen og igen ikke formår at indfri forventningerne og skabe fodboldhold, der lever op til de skyhøje budgetter.