Hvem i Superligaen kan kopiere Atletico og Simeone?
Foto: Matthias Schrader / Polfoto
Generelle

Hvem i Superligaen kan kopiere Atletico og Simeone?

Hvem skal og kan udfordre FC København i Superligaen?

Det er ikke de stenhårde skulderklap, usportslige forsøg på at stoppe modstanderens kontraløb eller den til tider fysisk intimiderende attitude, jeg savner i Superligaen.
 
De unoder kan Diego Simeone beholde og lægge på hylden fra nu af, for de klæder hverken hans flotte trænerarbejde eller den kraftpræstation, Atletico Madrid har leveret ved at nå to Champions League-finaler på tre sæsoner.
 
Nej det er evnen til at få relativt mere god fodbold ud af spillerne end de stenrige konkurrenter, jeg savner, og i dansk sammenhæng tænker jeg på modstand til FC København.
 
For et år siden skrev vi i Tipsbladet om FC Københavns mulighed for at slå tilbage efter fire sæsoner, hvor FC Nordsjælland, AaB og FC Midtjylland havde snydt FCK for mesterskaberne ud over titlen med Ariël Jacobs i foråret 2013.
 
Og slå tilbage gjorde imperiet FC København, ikke så meget via transfermarkedet, hvor sidste sæsons sommerindkøb ikke er dem, der har gjort den store forskel, men med et mere sammenspillet hold, hvor Nicolai Jørgensen, Thomas Delaney og Ludwig Augustinsson er de klareste succeser.
 
Til gengæld mærkes det, at alle andre Superliga-klubber end FC København har skiftet cheftræner i løbet af det seneste år.
 
FC Midtjylland dykkede som ventet efter guldet, som blev fulgt op af Glen Riddersholms chokopsigelse og farvel til guldvinderne Sylvester Igboun, Erik Sviatchenko, Jesper Lauridsen og Morten " Duncan" Rasmussen.
 
AaB havde et lovende hold men var for ustabile til at presse FCK over en hel sæson, og FC Københavns dominans stod tydeligt i forårets kampe, hvor FCK to gange har slået FC Midtjylland og i Parken scorede seks mål på AaB.
 
Brøndby IF tog konsekvensen af storaktionærens uovervejede skriblerier og i endnu højere grad af et forbrug i guldkandidat-klassen siden 2013, der ikke var i nærheden af gøre holdet til seriøs titelaspirant over en hel sæson.
 
Så hvem kan tage kampen op med FC København? Jeg har med vilje ikke nævnt SønderjyskE - går man lederne i klubben på klingen, lægger de ikke skjul på, hvor sjælden dette forårs nærmest sensationelle optur er. Skal SønderjyskE gøre noget er det i de næste seks runder, for efter sommerferien kan menuen meget vel igen stå på bundkamp.
 
Måske er det OB, der kommer lidt fra baghjul med en af Superligaens dygtigste trænere i Kent Nielsen, og hvor Niels Thorborg og bestyrelsen må være klar til at åbne mere op for forbruget.
 
Finder Brøndby IF en ny træner, der som den første siden Tom Køhlert formår at få mindst lige så meget ud af truppen, som lønbudgettet berettiger til? Kan AaB blive ved med at finde pletskud fra U/ 19-holdet, når Spalvis forsvinder, muligvis fulgt af Nicolaj Thomsen? Eller har Benham&Co i London og Herning knækket koden og finder guldet på transfermarkedet, noget der ikke er sket i denne sæson? Hvis det ikke kun er Nicolai Jørgensen men også enten Thomas Delaney eller Ludwig Augustinsson, der bliver solgt til sommer, har de øvrige topaspiranter en mere realistisk mulighed.
 
Men det kræver den unikke sæson med succes på alle parametre, som FCN, AaB og FCM havde i 2012, 2014 og 2015, og foråret har ikke ligefrem givet lovning på, at 2016/ 2017 med 14 hold bliver mere sindsoprivende end dette forårs FCKmarch mod DM.
Chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.