Leder: Cristiano er irriterende og helt igennem forrygende
Foto: Polfoto
Generelle

Leder: Cristiano er irriterende og helt igennem forrygende

I denne uge blev Cristiano Ronaldo for andet år i træk stemt ind som vinder af Guldbolden, Ballon d'Or. Jeg var en af de redaktører, der stemte i kåringen, og i modsætning til sidste år havde jeg Cristiano Ronaldo som klar etter i min vurdering, men Arjen Robben og Philipp Lahm som toer og treer. Lionel Messi og Manuel Neuer fulgte lige efter som firer og femmer, uden at den filosofiske sondring talte i afstemningen.

I vores artikel om Cristiano Ronaldo på side 6 og 7 hører vi om, hvorfor ordet ”maskine” går igen og igen i beskrivelsen af Cristiano Ronaldo. For det er, hvad han har været. En narcissistisk, udadvendt fodboldspiller, der har omfavnet det at være stjerne og har slidt og slæbt for at blive dygtigere dag ud og dag ind i hele sit liv.

Cristiano Ronaldo irriterer mange med sin selviscenesættelse. Hvad ligner det at smide trøjen i Champions League-finalen efter at du har scoret på straffespark til 4-1 i tillægstiden af den forlængede spilletid? Ronaldo var anonym i kampen, det var Ramos og Bale, der reddede aftenen i Lissabon.

Jeg forstår udmærket, at læsere og brugere på nettet har skrevet og spurgt, om jeg er hoppet med på Ronaldos PR-gallej, for han er bestemt ikke indbegrebet af den klassiske, store holdspiller, der i tidligere årtier ofte vandt Ballon d'Or.

Men Cristiano Ronaldo er den perfekte fodboldspiller til fodbold, som det ser ud i dag på højeste niveau. Det er svært at score på et dygtigt fodboldhold, der har otte-ni spillere og en forward eller to i de rigtige positioner på egen banehalvdel, og når vi når knockout-kampe i Champions League, VM og de største nationale ligaer bliver den øvelse nærmest umulig.

Derfor synes jeg, at Cristiano Ronaldo er så fantastisk og bedre end sine kolleger mellem 30. november 2013 og 21. november 2014: I den periode kunne han bedre end nogen anden spiller på planeten bryde de forsvar op ene mand, og han leverede sportslige præstationer på et højere niveau end de andre fabelagtige fodboldspillere på listen. Derfor fik han mine fem point.