Leder: Vendsyssel og Helsingør er charmerende, men hellere 10 hold
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images
Generelle

Leder: Vendsyssel og Helsingør er charmerende, men hellere 10 hold

Superligaen kan for alvor blive udfordret i forhold til 14 hold i ligaen, hvis Vendsyssel FF og FC Helsingør rykker op på søndag

Jeg har intet mod jer, Vendsyssel FF og FC Helsingør, men efter at have set alle på nær de sidste tre kampe i den nye Superliga-struktur ville jeg altså helst have en Superliga med 10 eller 12 hold.

Masser af tilskuere i Århus og flere end sædvanligt i de sidste playoffkampe om op- og nedrykning viser, at playoff-formatet kan noget, når det kommer til at skabe spænding.

AC Horsens og Viborg FF oplevede onsdag aften på egen krop, at playoff-opgørene mod hold fra 1. division ikke er nogen taknemmelig opgave, når man for en sjælden gangs skyld er storfavorit til at vinde en fodboldkamp – især Viborg skal være glad for ikke at stå med et minus før søndagens returkamp oven på en flot første time af Helsingør.

Det gys, der var en stor del af begrundelsen for at skabe playoff-strukturen, får man.

I næste sæson venter der til gengæld et bjerg af udfordringer for den 14 hold store Superliga.

Cheferne på MTG/Viasat og Discovery, der finansierer tv-gildet, varslede i forbindelse med sidste runde i medaljeslutspillet, at man vil have skåret ligaen ned til 10 hold, og selvom det ikke er tv-stationernes beslutning, lægger det pres på klubberne for at forklare deres liga og gøre den interessant.

Det sker samtidig med, at bredden i dansk klubfodbold for alvor kan blive testet, hvis Helsingør og Vendsyssel på søndag rykker op.

Et af argumenterne for at udvide var, at der var interessante hold i 1. division, der ville være et frisk pust i en træt Superliga.

Helsingør vandt venner med en fin kulisse i 1-1 kampen med Viborg, men flytter snart til et nyt stadion, der umuligt kan være lige så charmerende. Og vil hjemme- og udebane-tilhængere tage rejsen til Hjørring og Helsingør?

Jeg synes personligt, det er skægt med nye hold i den bedste række. Men målt på interesse er de to nye hold, Superligaen kan stå med på søndag, ikke nummer 16 og 17 i dansk fodbold – der har Vejle, Næstved og HB Køge mere at byde ind med.

Jeg vil på forhånd ønske Vendsyssel FF og FC Helsingør tillykke, hvis de snyder oddsene og kommer i Superligaen.

Men set i helheden har jeg stadig svært at se argumenterne for, at 14 hold er bedre end 10 eller 12, når vi kun er 5,6 millioner mennesker i Danmark.

De mange udlændinge i denne sæson og det, jeg mener er en fundamental fejlslutning i argumentet om, at flere hold giver bedre plads til talentudvikling, har allerede visket meget af den tvivl, jeg trods alt havde om 10 eller 12 hold som bedste løsning, væk.