Leder: Spiller Ingvartsen sidste Superliga-kamp søndag?
Foto: Jan Christensen / Getty Images
Generelle

Leder: Spiller Ingvartsen sidste Superliga-kamp søndag?

Marcus Ingvartsen er en succeshistorie i dansk fodbold - men om lidt kan den 21-årige profil være væk.

I fredagens udgave af Tipsbladet kårer de 14 Superliga-trænere FCN-angriberen Marcus Ingvartsen til Forårets Profil.

Det er et fint selskab, Marcus Ingvartsen kommer i.

Fra og med 2010 har forårets profil i fem af syv tilfælde været en bærende spiller på mesterholdet, krydret med en fremragende indsats af Lukas Hradecky i 2013 og Mikkel Beckmanns magi i 2010, hvor han i foråret spillede de facto nedrykkede Randers FC tilbage til Superliga-livet og fik en tur til VM i Sydafrika og et indhop i åbningskampen mod de senere VM-finalister Holland.

Vi finder navne som Mohamed Zidan, Morten Wieghorst og Johan Elmander (anno 2005) i tidligere sæsoner, og det, der gør kåringen af Marcus Ingvartsen ekstra imponerende, er, at angriberen med sine 21 år er den yngste spiller, Superliga-trænerne har valgt, siden kåringen blev til i 1999.

Der er god grund til at tro, Marcus Ingvartsen indfrier vore forventninger til hans karriere baseret på indsatsen i en sæson, hvor han efter alt at dømme ender som topscorer efter foreløbig 22 mål i 34 kampe.

Nuværende såvel som tidligere trænere hæfter sig ved Ingvartsens dedikation og grundighed,også til de dele af livet som professionel, der ikke er specielt sexede.
Der er den med at gå glip af 2. halvleg af Champions League-kampe, fordi de ligger efter sengetid, og så er der alle de ekstra timer på træningsbanen, der forklarer, hvorfor Ingvartsen allerede er en af de dygtigste afsluttere i rækken.

Marcus Ingvartsen er en succeshistorie i dansk fodbold.

Danmark uddanner dygtige midtstoppere, målmænd, arbejdsomme midtbanespillere (jeg kunne nu godt tænke mig lidt flere Kanté’er, hvis jeg kunne vælge) og udmærkede boldspillere til den offensive midtbane.

Angribere kan Superligaen, og landsholdet for den sags skyld, trods Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensens øjeblikkelige succes, bestemt bruge flere af, selvom billedet er lysere end for få år siden.

FCN sportschef Carsten V. Jensen får bestemt ikke en dårligere forhandlingsposition af Superliga-trænernes kåring.

Marcus Ingvartsen bliver en dyr herre, når han skal sælges til udlandet, og hvis man vil se ham live i Superligaen, kan det være en god idé at tage på Brøndby Stadion på søndag.

For i næste måned er Marcus Ingvartsen med, når Danmarks U/21-landshold dyster i pulje C mod Tyskland, Italien og Tjekkiet.

Det er en besk pulje, Danmark er havnet i, men Marcus Ingvartsen skal ikke gøre meget væsen af sig, før et hold i en af Europas større ligaer kan gøre alvor af truslerne og byde
en håndfuld millioner euro.

Mål sælger fodboldspillere – især når man som i Marcus Ingvartsens tilfælde kan se, at det ikke er kommet ved et tilfælde og ikke ligner noget, der forsvinder igen.