Tirsdag er store matchfixing-dag
Generelle

Tirsdag er store matchfixing-dag

Tirsdag falder der dom i matchfixingsagen fra Hvidovre.

Bragt i Tipsbladet 1. maj.

I denne uge faldt der dom i en norsk sag om aftalt spil. Retten fandt det bevist, at tre spillere havde en hovedrolle i manipuleringen af kampe i sommeren 2012, mens en bagmand blev idømt en stor bøde og halvandet års fængsel.

 
Den norske anklagemyndighed har været på overarbejde for at få håndfaste beviser i sagen, og på tirsdag finder vi ud af, om deres danske kolleger kan bevise, at der skete noget ulovligt i den såkaldte Hvidovre-sag.
 
I sidste uge vedtog Folketinget en ny lovgivning, der giver myndighederne bedre mulighed for at efterforske matchfixing. Det er en svær balancegang, for på den ene side må retssikkerheden ikke sættes over styr, og på den anden side står fodbold over for en bølge at matchfixing, der får spillets andre problemer til at blegne i deres relative ligegyldighed.
 
Tirsdag får vi en indikation af, hvordan det danske regelsæt fungerer, og hvor svært matchfixing er at bevise – hvis der ellers er sket noget i Hvidovre-sagen.
 
Dansk fodbolds højeste instanser kunne givetvis tænke sig, at det var lovligt for politiets efterforskningsenheder at tippe om alvorlige mistanker om matchfixing i dansk fodbold – og de findes – udfordringen for fodbold og danske lovgivere er at finde en metode, der ikke krænker retssikkerheden.