Transferdommen: Hvem skal egentlig i A-truppen i Brøndby IF?
Generelle

Transferdommen: Hvem skal egentlig i A-truppen i Brøndby IF?

Hver uge tager chefredaktør på Tipsbladet Print, Troels Bager Thøgersen, temperaturen på transfermarkedet - med fokus på det danske.

Bragt i Tipsbladet 30 juni

Hvem skal egentlig i A-truppen i Brøndby IF?

Spørgsmålet stilles halvt i spøg og halvt i alvor i disse uger, efter Brøndby IF har hentet yderligere to mand fra tysk fodbold og samtidig sagt farvel til Thomas Kahlenberg og Frederik Holst, der talte som egenudviklede spillere i regnskabet.

I sidste sæson havde Viborg FF problemer med listen af registrerede spillere i Superligaen, da klubben ikke havde nogen spillere fra ungdomsafdelingen på førsteholdet og dermed måtte nøjes med færre spillere på A-listen end de maksimale 25.

Brøndby IF’s nyindkøb Kasper Fisker tæller som én af de fire egenudviklede spillere, der er uddannet i Danmark – yderligere fire skal være udviklet i Brøndby IF – og skulle Brøndby IF eksempelvis sikre sig Emiliano Marcondes, når han nu har under seks måneder tilbage på sin aftale og dermed må indgå kontrakter med andre klubber end FC Nordsjælland, tæller han i samme kategori som Fisker.

Brøndby IF har vist mærkbar sportslig fremgang med Alexander Zorniger.

En af hovedopgaverne de to kommende sæsoner bliver at indarbejde de næste generationer spillere fra Brøndbys ungdomsarbejde, efter man siden sommeren 2015 har sagt farvel til Andrew Hjulsager, Riza Durmisi, Nikolai Laursen, Patrick Da Silva, Frederik Holst og de tidligere landsholdsprofiler Daniel Agger og Thomas Kahlenberg.