To uger afgør sæsonen i Randers, Aalborg og Haderslev
Foto: Allan Høgholm / Getty Images
Generelle

To uger afgør sæsonen i Randers, Aalborg og Haderslev

BLOG: Afgørende uger venter i Superligaen, men følger nogen uden for Randers, Aalborg og Haderslev med?

Med FC København og Brøndby IF på programmet tør jeg godt afskrive AC Horsens i medaljeslutspillet.

Selvom der først skal spilles forårskampe nu og de østjyske oprykkere har otte point til FC Midtjylland på tredjepladsen, er fire point op til AaB og Randers, tre runder tilbage i grundspillet og to kampe mod de bedste hold, FC København og Brøndby IF har sendt på banen i årevis, for meget for Bo Henriksens hold.

Det efterlader SønderjyskE på 30 point, og med ekstremt god vilje Silkeborg på 27 til at jagte Randers og AaB på 32.

SønderjyskE skal til Århus i morgen aften, Odense i næste weekend og får besøg af Randers i sidste runde.

Er det umuligt at nå medaljeslutspillet? Langt fra.

En dårlig start på 2. halvleg mod Esbjerg og nogle meget dårlige minutter efter føringsmålet mod Brøndby ødelagde kampe, hvor man i begge opgør havde mere end dobbelt så mange afslutninger inden for rammen som modstanderen.

SønderjyskE skaber chancer selv efter salget af tre mand til FC Midtjylland, og vurderet ud fra den øjeblikkelige form, virker OB som den sværeste opgave, men kan man hente et godt resultat i Odense, kan der være muligheder.

AaB har nydt godt af Jakub Sylvestr og imponerede igen torsdag aften i pokalsejren over Silkeborg IF, hvor unge Rasmus Thellufsen stjal showet med fire kasser.

Men OB, FC Midtjylland og Viborg giver ingen garantier for point. Og Randers har tabt seks i træk før kampene mod Silkeborg, AGF og SønderjyskE.

Det er lige før, jeg tror mest på SønderjyskE sammen med AaB, mens Randers FC skal vågne nu for at undgå otte nedrykningskampe, der kan ende med en playoffkamp om Europa League eller slagsmål til juni med aggressive 1. divisionshold.

Som jeg har skrevet tidligere i Tipsbladets ledere, glæder jeg mig til at se, hvordan den nye Superliga virkelig fungerer.

Men er der andre end Superliga-nørder, der går op i det?

3646 tilskuere kom der i gennemsnit på de syv stadions i Superligaen. Som Jyllands-Posten rapporterede tidligere på ugen, skal vi tilbage til 2010 for at finde et lignende tal.

På stadion og hjemme foran tv ligner den nye 14-holds Superliga ikke noget, der for alvor rører andre end de mest engagerede. Superliga-klubberne må håbe, det er en fejlslutning.

Ellers er det i den grad tid til at se på, om en udvidelse af Superligaen til 14 hold var det rette.