AB overrasker og sikrer bundgys
1. division

AB kan fortsat redde livet i 1. division på sidste spilledag efter sejr over Vendsyssel FF lørdag aften.

Der var lagt op til alt eller intet, da AB lørdag havde besøg af Vendyssel FF. Et nederlag kunne betyde farvel til landets næstbedste række, mens en sejr kunne skabe pres på FC Fredericia før sidste spilledag. Chancerne lever da også for alvor efter FC Fredericia lørdag smed points i udekampen mod Skive, mens AB selv vandt med 2-0.

Det var tydeligt fra kampens start, at meget var på spil for AB. Allerede efter fire minutters spil gav det pote for de trængte værter, da Simon Bræmer nåede bolden i en god position. Køligt bragte angriberen AB foran med 1-0, og det blev starten på en stor kamp fra bundholdet.

Vendsyssel FF missede i seneste runde den sidste mulighed for oprykning, og havde af samme grund ikke meget på spil. Det blev tydeligt i en anden halvleg, hvor AB kæmpede for at lukke affæren. Det skete med godt en halv time tilbage på måltavlen, da Kristian Uth fik for meget plads, inden han kunne juble over en scoring, der kan få vital betydning i bundstriden.

Samtidig med sejren fik FC Fredericia nemlig kun 2-2 i Skive, og det betyder, at der kan blive vendt op og ned i 33. og sidste spillerunde. En sejr til AB ude over AGF kombineret med pointtab til FC Fredericia vil nemlig sikre, at det sjællandske mandskab får en ny sæson i landets næstbedste række. Aktuelt er FC Fredericia et enkelt point foran AB i bunden, inden holdet i sidste runde møder HB Køge hjemme.

Helt så meget var der ikke på spil, da Viborg søndag gæstede Brønshøj. Her var værterne allerede rykket ud, mens Viborg havde sikret sin returbillet til Alka Superligaen. Det blev dog oprykkerne, der tromlede fra start. Alhaji Gero bragte gæsterne foran efter 12 minutter, inden et selvmål sendte Viborg på 0-2 rundet en halv time.

Kort før pausen måtte Brønshøj endda finde sig i undertal, da Kasper Sørensen så rødt og måtte tidligt i bad. Det udnyttede Viborg til at øge efter pausen, hvor Søren Reese sikrede sejren på 0-3.

I Horsens blev lejesvenden Paul Onachu den helt store helt for Vejle, der gæstede i et lokalbrag. Onachu bragte gæsterne foran efter 37 minutters spil, inden formstærke Kjartan Finnbogason udlignede ti minutter inde i anden halvleg. Martin Lund lignede matchvinderen for AC Horsens med sin træffer et kvarter før tid, men fem minutter før slutfløjt sikrede Paul Onachu 2-2 for Vejle.