Frisparksperle sender Silkeborg ind i oprykningskampen
1. division

Et flot frispark satte Silkeborg i gang, da de lørdag mødte Vejle på udebane.

Både Vejle og Silkeborg kæmper med om den ekstra oprykningsplads til Superligaen i denne sæson, men forud for det indbyrdes opgør lørdag eftermiddag, var Silkeborg relativt langt bagud i det regnestykke, der i sidste ende skal rykke dem op.

Det fik de dog lavet om på, da Martin Thomsen i første halvleg på et flot frispark sparkede bolden i nettet til 1-0. Et klassisk, pænt sparket frispark over muren - noget han gjorde flere gange i Superligaen sidste sæson.

I anden halvleg gjorde Kristian Fæste sit for at holde Vejle inde i kampen. Med to mirakelredninger få meter fra mål holdt han håbet i live for hjemmeholdet, men kort efter redning nummer to gik det alligevel galt, da Emil Scheel fra en skarp vinkel sparkede gæsterne på 2-0.

Joan Edmundsson skulle dog ændre en smule på det resultat, da han i det 78. minut driblede forbi fem Silkeborg-spillere, hvorefter han lagde bolden ind bagerst i Silkeborg-målet.

Tættere kom de dog ikke. Silkeborg scorede i kampens sidste minut, da Sammy Skytte via en Vejle-spiller afgjorde kampen til 3-1. Med sejren rykker Silkeborg, som har to kampe i hånden i forhold til Vejle, op på femtepladsen med tre points op til netop Vejle, mens der er fire points op til Horsens på tredjepladsen. Dermed er de altså for alvor på vej ind i oprykningskampen.