Vendsyssel er ude af oprykningskampen
1. division

Med et 0-4-nederlag til HB Køge kan Vendsyssel ikke længere nå en oprykningsplads. Til gengæld har AB bedre muligheder for at redde sin tilværelse i 1. division med en sejr over Viborg.

Selvom AGF ligner det bedste bud på en oprykker til Alka Superligaen, havde Vendsyssel FF havde stadig en lille mulighed for at hente AGF og nå den sidste oprykningsplads før dagens opgør mod HB Køge.

Men det bliver ikke i næste sæson, at Vendsyssel skal blive en del af den bedste danske række. Først kom holdet bagud ved HB Køges Nikolaj Hansen kort efter pausen, og i det 63. minut øgede Sylvester Seeger-Hansen. I det 86. minut gjorde Brununho det til 3-0, og i overtiden endte resultatet med at blive en 4-0 sejr til HB Køge.

Viborg har allerede sikret sig oprykning til Alka Superligaen, men derfor har klubben stadig mulighed for at øge spændingen i 1. division. Og det formåede de, at de på udebane tabte til AB, der i øjeblikket kæmper hårdt for at redde livet i den næstbedste række.

Ingen af holdene lykkedes med at score indtil midten af 1. halvleg, hvor Nichlas Rohde bragte nedrykningskandidaterne foran. I det 86. minut scorede Jonas Henriksen til 2-0, og derfor betød Viborg-reduceringen i overtiden ingenting. Resultatet betyder, at AB nu kun er tre point efter FC Fredericia, som i dagens tidlige opgør tabte 2-0 til FC Roskilde.

AC Horsens skuffede på hjemmebane, da de ikke formåede at få en sejr over Brønshøj, som allerede er rykket ud af 1. division.

Kjartan Finnbogason bragte Horsens foran på straffespark efter 15 minutter. I det 64. minut lynede Oke Akpoveta dog for den kommende 2. divisionsklub, men ti minutter senere var Kjartan Finnbogason igen på pletten for AC Horsens. To minutter før tid var Aleksandar Lazarevic dog skarp foran mål og sikrede Brønshøj et 2-2-resultat.