Ingen Ajax-sejr trods Schöne-scoring
Benelux

Ajax førte længe opgøret mod FC Groningen på en scoring af Lasse Schöne, men fik alligevel ikke fuld gevinst i det første opgør efter Eriksens farvel.

Med de to salg af Christian Eriksen og forsvareren Toby Alderweireld var det et forventeligt amputeret Ajax-mandskab, som FC Groningen søndag eftermiddag var oppe imod. Men ikke kun på de solgte spilleres vitale positioner havde træner Frank de Boer valgt at skifte ud. Også Viktor Fischer måtte se til fra bænken til fordel for svenske Tobias Sana, da Ajax måtte nøjes med 1-1.

Både Christian Poulsen og Lasse Schöne, men også Nicolai Boilesen var at finde i startopstillingen, og sidstnævnte optrådte dermed for anden gang i træk som afløser for en småskadet Daley Blind.

Ajax dominerede store dele af kampen og satte sig generelt tung på Groningen, hvilket gav udslag i et føringsmål af Lasse Schöne allerede efter 18 minutter. Danskeren modtog bolden uden for hjemmeholdets felt, hvorfra han bankede bolden forbi målmand Marco Bizot.

Groningen kom dog bedre med, som kampen skred frem, og særligt midtvejs i anden halvleg lykkedes det hjemmeholdet at sætte Ajax under pres. Groningen fik tilkæmpet sig et hjørnespark, hvor den tidligere PSV-angriber Genero Zeefuik fik afvist Christian Poulsen i en hovedstødsduel og efterfølgende fik skrabet bolden over målstregen til en udligning.

Med cirka ti minutter tilbage af opgøret kastede træner Frank de Boer både Lucas Andersen og Viktor Fischer ind i kampen, men den største Ajax-chance tilfaldt Christian Poulsen, da han i kampens overtid misbrugte en god mulighed. Ajax kunne dog let stille sig tilfreds med det ene point, idet Groningens Filip Kostic afslutningsvis ramte stolpen på et kontraangreb.