Schöne-scoring sender Ajax på førstepladsen
Benelux

Lasse Schöne scorede, da Ajax søndag vandt over Groningen og midlertidigt erobrede førstepladsen.

Der var dansk succes Holland, da Lasse Schöne kom på måltavlen for Ajax.

Danskeren scorede Ajax' sidste mål i holdets 2-1 sejr på udebane mod Groningen, som sender Ajax op på førstepladsen. Den kan PSV Eindhoven dog erobre tilbage senere søndag.

Fra kampens start havde den hollandske topklub det svært mod et formstærkt Groningen-mandskab, der havde vundet deres seneste to kampe.

Især offensiven fungerede ikke for Ajax i første halvleg, og derfor var det ikke overraskende, at Groningen havde halvlegen største chance.

Ajax kom dog bedre ud til anden halvleg, og med en halv time tilbage bragte topholdet sig på sejrskurs.

Groningens forsvar fik slet ikke talt sammen, da Anwar El Ghazi tog et godt løb mod bagerste stolpe og sparkede Ajax i front.

Lasse Schöne udbyggede Ajax' føring i det 68. minut, da han scorede på et straffespark, som var begået mod Amin Younes.

Tre minutter senere fik Ajax' midterforsvarer Mike van der Hoorn sit andet gule kort, og det skabte åbninger for Groningen.

Hjemmeholdet fik reduceret i overtiden, men tættere på kom de ikke.

Viktor Fischer fik også spilletid for Ajax, da han med syv minutter tilbage af kampen blev skiftet ind i stedet for Lasse Schöne.

Groningens danske islæt, Kasper Larsen, så hele kampen fra bænken.