Scoringsproblemer? - Dolberg brændte straffespark i Ajax-storsejr
Benelux

Kasper Dolberg fik muligheden for sende et straffespark i mål for Ajax, men han misbrugte og mangler stadig at score i ligaen i denne sæson.

Ajax er efter en lidt svingende sæsonstart kommet på sporet igen i den hollandske Æresdivision, og lørdag var det Sparta Rotterdam, som det skulle gå ud over - og her tog Amsterdam-klubben en sikker 4-0-sejr hjemme på Johan Cruijff Arena.

Med fra start for Ajax Amsterdam var den danske landsholdspiller Lasse Schøne, mens Kasper Dolberg kom ind fra bænken i anden halvleg i stedet for den hollandske angriber Klaas-Jan Huntelaar, som er kommet til klubben op til denne sæson.

Det var dog ingen af de tre omtalte, der kom på måltavlen, og de to første stod Sparta Rotterdam tilmed for, da det var to selvmål, som satte Ajax i gang. 3-0-målet kom fra Younes, der hamrede bolden op i nettaget efter 76 minutter.

Selvsamme Younes gjorde det også til 4-0, men denne gang var der også et par tilfældigheder inde over, da bolden blev trykket af et stykke udenfor feltet, ramte en Sparta-spiller og gik i en blød bue over målmanden og i mål.

I overtiden havde Kasper Dolberg så muligheden for at komme på måltavlen i Æresdivisionen for første gang i denne sæson, hvor han kun har scoret i pokalturneringen. Younes gik i græsset, og i stedet for at tage bolden selv i håbet om at lave et hattrick, så fik Dolberg chancen fra de 11 meter.

Selvsikkert stillede han op til tilløbet, gik til bolden og sparkede hårdt og lavt mod venstre side af målet - men samme vej gik målmanden, som fik en smule genrejsning efter en svær kamp.

Med sejren er Ajax på andenpladsen i den hollandske liga med to point op til PSV, som endnu ikke har spillet i denne runde.