Bayern München-sejr øger spændingen i toppen af Bundesligaen

Med sejre til både Bayern München og RB Leipzig, og Dortmunds uafgjorte resultat, er der nu kun 1 point mellem førstepladsen og tredjepladsen i Bundesligaen. Dortmund fører kun på målscoren.

Bayern München vandt her til aften 0-1 ude over HSV, og når dermed op på 20 point i Bundesligaen. Det er præcis sammen antal point som Dortmund, der tidligere i dag kun spillede uafgjort på udebane mod Frankfurt. Dermed er det nu kun målscoren, der adskiller de to klubber på ligaens delte førsteplads.

Bayern München vandt på et mål af Corentin Tolisso efter 52 minutter. Alt andet end en sejr havde da også været utilgiveligt for storklubben, der endda fik endnu bedre vilkår da, HSV's Gideon Jung fik direkte rødt kort lige før pausen.

Sejren bragte som nævnt Bayern München op på en delt førsteplads. Dortmunds pointtab betød også, at RB Leipzig kunne indhente en del af det forspring Ruhr-klubben havde inden denne runde. Det lykkedes for RB Leipzig, der vandt 1-0 hjemme over Stuttgart efter Marcel Sabitzer scoring i midten af første halvleg. Med sejren kom de op på 19 point, hvilket rækker til en tredjeplads, et enkelt point efter Bayern München og Dortmund i spidsen med 20 point.

Andetsteds i Bundesligaen var en dansker en del af et sammenbrud af dimensioner. Jannik Vestergaard spillede hele kampen i Borussia Mönchengladbachs midterforsvar, da de tabte 1-5 til Bayer Leverkusen efter at have været foran 1-0 ved pausen.

Mönchengladbach kom allerede foran efter 7 minutter, hvilket holdt resten af første halvleg. Men fem forskellige spillere fik i løbet af anden halvleg scoret for Leverkusen, der dermed kunne tage en storsejr med hjem til fra udebanekampen. Med sejren halede de lidt ind på Mönchengladbach i tabellen, og er nu kun to point efter på ligaens 9.-plads.