Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (13. runde)

Det blev til spilletid til alle de danskere i Bundesligaen, der havde en realistisk chance for at opnå den. Det blev også til to danskermål; godt nok scoret i A-Junioren Bundesliga West, men et mål er et mål. Som altid har vi samlet alle præstationer under et, så du let kan følge med.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:
Gladbach med de to danskere Jannik Vestergaard og Andreas Christensen stod over for en svær opgave i weekenden. De skulle forsøge at forbedre deres miserable stime i Bundesligaen, der ikke har budt på sejr siden 24. september, og de skulle gøre det mod Dortmund. Det startede godt, da de kom foran 1-0 efter bare seks minutter. Men minuttet efter udlignede Dortmund, og derfra sad de stort set på resten af kampen, som de vandt 4-1.

Dermed blev det endnu en i rækken af skuffende præstationer for Gladbach, og det siger også lidt sig selv, at når man taber 4-1, så har forsvaret, hvor Vestergaard og AC huserer, ikke noget fornuftigt at skrive hjem om. AC spillede hele kampen men havde, efter hans standarder, ualmindelig lidt boldbesiddelse. Ydermere blev han kun noteret for en enkelt tackling, men syv bolderobringer til gengæld.

Jannik Vestergaard blev skiftet ind efter 73 minutter. På dette tidspunkt stod der 4-1, så kampen var afgjort, og Vestergaard nåede da heller ikke at sætte noget nævneværdigt præg på kampen.

De må efterhånden været noget rådvilde i Gladbach, og det med god grund, for de kan naturligvis ikke leve med at ligge på 13. pladsen i ligaen.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:
Köln skulle i weekenden til Hoffenheim og spille en meget vigtig kamp. Begge hold kæmper for at være en del af de europæiske pladser i ligaen, og en sejr over en ligesindet konkurrent er altid vigtig. Frederik Sørensen og resten af holdet kunne dog kun rejse hjem med en afklapsning. Hoffenheim vandt kampen 4-0.

Frederik Sørensen spillede hele kampen på højre back. Det blev ikke til nogen strålende kamp for Sørensen, men han lykkedes dog med alle de fire tacklinger, han forsøgte sig med.

Nederlaget betød, at Köln mistede et skridt i den vigtige placeringskamp, men der er trods alt stadig mange kampe og mange muligheder for Frederik Sørensen til at brillere tilbage.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:
Jonas Lössl skulle fredag spille en af de der kampe, man som målmand nok både frygter og ser frem til. Mainz tog nemlig imod Bayern München på Opel Arena. I fire minutter så det ud til, at kampen skulle blive en mindeværdig oplevelse for Mainz. Efter bare fire minutter kom de nemlig foran 1-0, men glæden holdt kun til det ottende minut, hvor Bayern udlignede. Siden endte Bayern med at snuppe en sejr på 3-1.

Hvad angår Jonas Lössl, så var han i menneskehænder. Han havde et par gode, vigtige redninger, men sammen med forsvaret kunne han ikke holde et spillelystent Bayern-mandskab fra at kreere store chancer. Det betyder også, at Mainz’ lidet flatterende regnskab over indkasserede mål ikke blev kønnere at se på i denne runde.

Niki Zimling har pådraget sig en skade i et ledbånd, der afholdt ham fra at spille fodbold. Emil Berggreen kæmper også stadig med sin skade.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:
Martin Hansen er en af de mere glædelige danske historier i denne sæsons Bundesliga. I de første ni runder måtte han nøjes med at se på, mens Örjan Nyland vogtede målet, men i de sidste fire kampe er det Hansens navn, der har præget startopstillingen. Desværre for Hansen er Ingolstadt ikke det letteste sted at være målmand. I weekenden blev det da også til et 2-1-nederlag til Werder Bremen. Det var en meget vigtig kamp for Ingolstadt, fordi Werder Bremen forinden runden lå kun en plads over Ingolstadt på 16. pladsen. Nu er der fem points forskel mellem de to hold i modsætning til de to point, der var inden runden.

Hvad angår Martin Hansens præstation, så leverede han tre redninger, hvilket desværre ikke var nok til at sikre point. Dermed har Ingolstadt fortsat en lang og hård sæson forude, hvis de vil undgå at rykke ned i 2. Bundesliga.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:
Vi har tidligere berørt kampen mellem Gladbach og Dortmund, der endte 4-1 til Dortmund. Vi har dog ikke benævnt, at denne kamp teknisk set bød på en danskerduel. Således blev det, da Emre Mor blev indskiftet efter 89 minutter. På den tid nåede han selvfølgelig ikke at have nogen indflydelse på kampen, men han nåede dog alligevel at forsøge sig med en enkelt dribling. Selvfølgelig, vil nogen nok tilføje.

Det var første gang i tre kampe, at Emre Mor fik spilletid for Dortmund. De to forgående var han end ikke en del af truppen på kampdagen, så et lille skridt i den rigtige retning kan man med god vilje kalde det, men det er stadig næppe tilfredsstillende for Mor kun at få tillægstiden på banen i en kamp, der allerede er afgjort.

Når man vælger at skifte til en klub som Dortmund, hvor det vælter med offensiv ammunition, må man også indregne en vis tid på bænken, men herfra skal der lyde en stille bøn om mere Mor hos Dortmund.

Jacob Bruun Larsen var igen i aktion for Dortmunds U19-hold, og her blev han en del af en storsejr på hele 7-1. Jacob Bruun Larsen spillede hele kampen, og han kunne tilføje to mål til sin i forvejen imponerende liste, der nu lyder på 14 mål og otte assists i 11 kampe i A-Junioren Bundesliga West.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:
Der er snart ikke mere at sige om RB Leipzig. De har nu vundet otte(!) kampe i træk i Bundesligaen, og førstepladsen er stadig deres alene med tre point ned til Bayern München. I weekenden var det Schalke, der stod for skud, og her blev det til en 2-1 sejr til Yussuf Poulsen og co.

Yussuf Poulsen startede igen på banen, og det valg forstår man jo sådan set godt. Når man har en stime som Leipzigs, kommer parolen ’never change a winning team’ til sin ret. Mere bemærkelsesværdigt er det, at han for kun tredje gang i sæsonen spillede hele kampen.

Efter bare tre minutter havde Yussuf Poulsen et skud på træværket, der desværre ikke resulterede i et mål. Det havde ellers været en ubeskrivelig start for Leipzig, der kom foran 1-0 efter bare et minut, men sådan skulle det ikke være.

Yussuf Poulsen kunne endnu engang ikke lade sig notere for assists eller mål, hvilket han måske nok mangler at lægge til sit spil, men så længe han fortsat bliver valgt til startopstillingen må træner Ralph Hasenhüttl jo være tilfreds.

Noter fra 2. Bundesliga:
Som det sig hør og bør, slår vi vejen forbi 2. Bundesliga og bringer en opdatering fra danskerne her.

Hannover 96 vandt i runden 3-2 over Heidenheim. Igen måtte de undvære Uffe Bech, der fortsat er i gang med sin genoptræning.

St. Pauli spillede fredag 0-0 med Kaiserslautern. Heller ikke her kom en dansker i aktion. Jacob Rasmussen spillede igen med St. Paulis andethold i Regionalliga Nord. Her spillede han 90 minutter i en kamp, St. Pauli II tabte 2-0.

I Union Berlins kamp mod Eintracht Braunschweig var der heldigvis danskere på banen. Hele to af slagsen. Jakob Busk og Kristian Pedersen spillede begge hele kampen på henholdsvis venstre back og i målet. Union Berlin vandt 2-0 og ligger i øjeblikket nummer fire i ligaen.

bulibold.dk er Danmarks største side om tysk fodbold og vi giver dig podcasts, analyser, interviews og meget mere