Højbjerg og Bayern vandt over bundproppen

Bayern München fik den første sejr i Bundesligaen siden mesterskabet, og Dormund sikrede sig endegyldigt Chamåions League i den kommende sæson.

Med Pierre Emile Højbjerg på banen i hele kampen for Bayern München lignede det længe, at holdet for fjerde kamp i træk siden mesterskabet blev sikret, skulle gå fra banen uden en sejr.

Bayern var på besøg hos bundholdet fra Braunschweig og satte sig som vanligt på det meste spil. Men lige så suveræne som storholdet har været gennem hele sæsonen før mesterskabet var endeligt sikret, lige så indeffektive har holdet været siden.  Men med et kvarter igen fandt veteranen og målræven Claudio Pizzaro nettet og bragte Bayern på sejrskurs. ed tre minutter igen afgjorde Mario Mandzukic forestillingen med sit sæsonmål nummer 18.

Mere dramatik var der da Borussia Mönchengladbach tabte et vigtigt skrid i kampen om Champions League-kvalifikationen via 4. pladsen i tabellen. Gladbach var foran i udekampen mod Freiburg, der dog fik udlignet til 1-1 kort efter pausen. Gladbach brændte efterfølgende straffespark og fik siden Granit Xhaka udvist for sin anden advarsel. Det udnyttede Freiburg til at vende kampen med scoringer fra Oliver Zorg, Vladimir Darida og Admir Mehmedi, inden Haavard Nordtveit til slut fik reduceret til slutresultatet 4-2. Gladbach tabte dermed et vigtigt skridt i CL-drømmen mens Freiburg skød sig noget der ligner afgørende væk fra nedrykningsstregen.

Borussia Dortmund måtte slide for endegyldigt at sikre sig Champions League i næste sæson, da Mainz hjemme blev sendt hjem med et 4-2-nederlag. To gange fik gæsterne udlignet men et rødt kort til Niko Bungert 10 minutter før tid blev afgørende, da Marco Reus på det efterfølgende straffespark gjorde det til 4-2.

HSV spiller senere mod Wolfsburg i jagten på point i den desperate kamp for at undgå klubbens første nedrykning fra Bundesligaen.