Stor Hjulmand-triumf mod Dortmund

Kasper Hjulmand tog lørdag en kæmpe skalp som Mainz-træner, da han slog storklubben Borussia Dortmund med 2-0.

Jürgen Klopp er en erklæret fan af Kasper Hjulmand, men lige i dag er den tyske stjernetræner næppe særligt begejstret for sin danske kollega. Kasper Hjulmand og Mainz skabte nemlig en sand sensation i den tyske Bundesliga, da holdet på hjemmebane besejrede storklubben Dortmund med 2-0.

Kasper Hjulmand fik en decideret elendig start som cheftræner i Mainz, men nu ser skuden ud til at være vendt for den tidligere FCN-træner, der i dag tog en af karrierens største sejre.

Efter en målløs første halvleg bragte Mainz sig foran efter 67 minutter. Den japanske angriber Shinji Okazaki udnyttede glimrende forarbejde af Jairo og gjorde det til 1-0. Bare tre minutter senere troede de fleste imidlertid, at Dortmund ville udligne.

Gæsterne fik nemlig tilkæmpet sig et straffespark, som Ciro Immobile, der i midtugens Champions League scorede sit første mål for Dortmund, skulle eksekvere, men Mainz-keeper Loris Karius blev den store i den duel.

Dermed forblev stillingen 1-0, og med et kvarter tilbage blev kampen definitivt afgjort, da Dortmunds Matthias Ginter var så uheldig at ekspedere bolden i eget net.

Den imponerende sejr betyder, at Kasper Hjulmand og Mainz nu er på andenpladsen i Bundesligaen kun overgået af oprykkerne fra Mainz – næppe en topstilling, ret mange havde forestillet sig på nuværende tidspunkt.