Bedst og værst: Thomas Delaneys tordendrøn fjernede spindelvæv

Tipsbladet.dk kigger nærmere på præstationerne fra Champions League-opgøret mellem FC København og Club Brugge onsdag aften i Telia Parken.

3-0 Federico Santander (69.)
4-0 Mathias 'Zanka' Jørgensen (90.)

Kampens bedste:

FC København:
Der var flere stærke præstationer fra FC Københavns side. Værd at nævne er Andreas Cornelius, der kom frem til meget i første halvleg og vandt alle luftdueller. Var decideret uheldig med ikke at score tidligt i første halvleg, hvor han allerede havde udklasseret keeperen med et fint hovedstød, der dog blev reddet på stregen. Vandt mange dueller og var en god opspilsstation. Var mere anonym i anden halvleg.

Thomas Delaneys langskudskasse bringer også ham i betragtning, men prisen går til Peter Ankersen, der især i anden halvleg var helt utrolig god offensivt og samtidig spurter tilbage. Kæmpe motor, der sidder på Ankersen. Løber solen sort, og der er vel ikke en mere offensiv højre back i Superligaen. Satte tilmed tingene i gang med et fremragende indlæg, der blev scoret selvmål på. Har høj klasse, når han rammer topformen.

Club Brugge:
Målmand Ludovic Butelle kunne ikke gøre noget ved selvmålet eller to andre kasser for den sags skyld, og han tog sig af det, han skulle tage. Tilmed pillede han et svagt straffespark fra Ludwig Augustinsson ved stillingen 1-0 og holdt klubben inde i opgøret. Stærk præstation i kassen, selv om holdet tabte med 0-4.

Kampens værste:
Vi er nødt til at pege på forsvarsspiller Stefano Denswil. Han tabte de fleste dueller i luften mod Andreas Cornelius og Federico Santander, og hvad værre er, at han i anden halvlegs begyndelse scorede selvmål. Og så begik han det straffespark, som han så kunne takke sin målmand for ikke blev omsat til mål.

Kampens detalje:
I den positive kategori skal Champions League-hymnen bare nævnes. Det er flere år siden, den sidst har lydt på et dansk stadion - vi skal tilbage til efteråret 2013 - men hymnen kan bare noget. Der er noget magisk over den, og hymnen giver den her fornemmelse af, at Champions er ganske, ganske særligt.

På banen var FCK en lang tå fra at komme foran i første halvleg mod Club Brugge, men Andreas Cornelius' hovedstød, der havde retning mod mål og var set inde af de fleste i Telia Parken, blev reddet på stregen af forsvarsspiller Benoit Poulain ved bagerste stolpe. Stærk detalje.

Men kampens detalje kan kun være Thomas Delaneys helt utrolige, helt ufattelige tordendrøn af et langskud. En halvflugter, som han kanonerede op i det ene hjørne. Den havde retning forbi, men der var så meget 'bananskrue' i sparket, at den kyssede indersiden af stolpen i det ene hjørne, hvor bolden fjernede al spindelvæv fra hjørnet, inden kuglen sejlede ind bag en totalt prisgivet Brugge-keeper. Ufatteligt flot mål.