Champions League: FCM i katastrofekamp mod APOEL

FC Midtjylland blev reddet i slutningen af kampen efter et flot langskudsmål af Jakob Poulsen med reducering til 1-2. Nu venter hård returkamp, hvor FCM skal vinde med to på Cypern.

Det bliver mere end almindeligt svært, hvis FC Midtjylland fortsat skal have en fremtid i Champions League. I kvalifikationskampen mod APOEL Nicosia fra Cypern blev det på hjemmebane i tredje kval-runde til et nederlag på hjemmebane med 1-2.

Kampen igennem blev det hurtigt klart, hvor stor betydning erfaring fra særligt Champions League blev. Her havde APOEL på forhånd tre gruppespil i bagagen, og FCM havde til sammenligning kun to kvalkampe mod Lincoln i samme turnering.

FC Midtjylland startede sådan set udmærket ud, men efter to pinlige fejl efter en halv times spil stod der 0-2 til APOEL. Den første kom efter Erik Sviatchenko fejlbedømte en lang bold. Derfor kunne cyprioterne hurtigt spille den ind foran mål, hvor Kian Hansen derefter lavede selvmål hårdt presset af Tomas De Vincento.

Bare tre minutter efter var det Tim Sparv, der kom i uheldigt centrum. Midt på egen banehalvdel spillede han pludselig samme Tomas De Vincento fri. Det lykkedes ikke at få bolden fra ham for Sparv sekunder efter, og så lå bolden i nettet igen. Kort forinden de to mål var svenske Petter Andersson gået ud med en skade.

FCM kom bedre med i anden halvleg, da Nicosia-klubben også trak sig lidt mere tilbage. Det åbnede op for store chancer til Midtjylland, hvor særligt Pione Sisto og Kristoffer Olsson brændte voldsomt.

Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Jakob Poulsen fat i en andenbold efter en dødbold, som han lagde flot ind i fjerneste hjørne udefra 20 meter. Det mål åbner for et smalt håb, når de i næste uge skal i returkamp på Cypern.