Chelsea-maskinen kørte Schalke 04 midt over

Chelsea sikrede sig avancement fra gruppespillet i Champions League, da de maltrakterede Schalke 04 i Champions League-opgøret.

Chelsea har vist skræmmende styrke i denne sæson. I hvert fald i Premier League. I Champions League har Mourinhos mandskab ikke vist helt samme styrke, og inden opgøret mod Schalke 04 tirsdag aften var London-klubben endnu ikke sikre på at gå videre fra gruppespillet.

Men den usikkerhed fik Chelsea gjort til skamme i opgøet mod det tyske mandskab.

Chelsea skulle nemlig kun bruge to minutter, før de bragte sig foran. Det skete efter et hjørnespark, som Cesc Fabregas perfekt sendt ind i panden på John Terry, som kunne heade Chelsea på sejrskurs inden kampen for alvor var gået i gang.

Mourinhos mandskab satte sig derefter fuldstændigt på kampen, mens Schalke slet ikke formåede at komme i gang. Derfor var det også helt fortjent, da Willian efter 29 minutter kunne bringe Chelsea foran 2-0, efter han havde modtaget bolden i højre siden i Schalkes felt. Han sendte derefter en afslutning afsted, og den afslutning smuttede ind under Schalkes keeper, og så lignede det en stensikker sejr til Chelsea.

Den sejr blev slået fast med syvtommer søm et minut inden pausefløjtet.

Endnu engang skete det efter et hjørnespark. Jan Kirchhoff lignede en, som troede han spillede for Chelsea da han steg op i sit eget felt og vandt hovedstødsduellen med sin holdkammerat Felipe Santana, inden han headede bolden op i hjørnet. 3-0.

Derefter blev kampen sat på autopilot. Schalke havde ikke evnerne til at kæmpe sig tilbage i opgøret, mens Chelsea ikke havde brug for at bruge unødig energi på at få flere mål puttet i kassen. Derfor lignede det langt henad vejen en sikker 3-0-sejr.

Men det blev der ændret på efter 76 minutters spil. En simpel, dyb aflevering blev sendt afsted mod Willian, som snød offsidefælden og derefter var han alene mod Schalkes mål. Han kunne herefter prikke bolden uselvisk over til Didier Drogba, som prikkede bolden ind i et tomt mål. 4-0.

Og to minutter senere blev ydmygelsen total. Hazard sendte en bold ud på kanten til Drogba, som sendte et perfekt indlæg ind til Ramires som pandede bolden i nettet til 5-0.

Og det blev også slutresultatet i en kamp, som Chelsea dominerede fra start til slut og som den tidligere Chelsea-træner, Roberto Di Matteo, helst vil glemme.