FC København en klasse under Bayer Leverkusen i nederlag

FC København måtte tirsdag aften se sig slået med 2-3 hjemme i TeliaParken, da Bayer Leverkusen kom på besøg i Champions League-kvalifikationen.

FC København var en klasse under Bayer Leverkusen, da der tirsdag aften var Champions League-kvalifikation på programmet. Med et 2-3-nederlag bliver det mere end almindeligt svært for danskerne at kvalificere sig til gruppespillet. FC København var ellers foran med 2-1, men kunne ikke følge med de tyske pasninger, og så var resultatet i Telia Parken helt fortjent.

Man fik hurtigt en fornemmelse af, hvor det skulle gå hen med aftenens kamp. Efter kun fem minutter skulle Stephan Andersen første gang fiske bolden ud af rusen.

Calhanoglu bliver sendt i dybden og finder Kiessling med et fladt indlæg til forreste stolpe, der blot skal snitte bolden i kassen med højrefoden. En situation, hvor FC Københavns Per Nilsson virkede til at undervurdere den tyske angriber, der alt for nemt kom foran den svenske forsvarsspiller.

Tre minutter efter svarede FC København tilbage. Efter en god afslutning fra Delaney må Leno give hjørnespark til hjemmeholdet. Her sparker Pierre Bengtsson bolden hårdt ind mod kanten af det lille felt, hvor Mathias Zanka Jørgensen står fuldstændig umarkeret, og med største lethed kan udligne den tidlige tyske føring.

Efter kun 12 minutters spil skulle FCK også komme i front i en hæsblæsende begyndelse på opgøret. Frispark fra Bengtsson i venstre side finder igen Zanka Jørgensen, der står bemærkelsesværdigt fri. Han nærmest støder til bolden med indersiden, så den passerer på tværs af feltet til en udækket Amartey, der kraftfuldt header bolden op i det korte hjørne.

Den tyske udligning var dog ikke langt væk. En lang høj bold fra Toprak mod Son forvirrer Per Nilsson så meget, at den rammer den svenske forsvarer i ryggen og falder lige ned for fødderne af Bellarabi, der uden nogen form for pres fra Mathias Zanka Jørgensens side let kan sparke bolden i mål. En trist udvikling på kampen, hvor man havde en svag idé om, at FCK kunne få et godt resultat med.

Bashkim Kadrii og FC Københavnerne kunne efter 37 minutter med rette føle sig snydt for at straffespark. Pierre Bengtsson får gevinst af et højt genpres, hvor bolden ender for fødderne af Bashkim Kadrii. Efter et par hurtige træk finder den hurtige dansker vej til baglinjen, og slår bolden knaldhårdt ind foran.

Her står kun Spahic i vejen, hvor bolden helt tydeligt rammer armen på den bosniske forsvarsspiller. Desværre for Kadrii og FCK forblev dommerens fløjte tavs i situationen.

Kort inden pausen leverede de tyske favoritter en mavepuster af rang, da den sydkoreanske angriber Son blev sendt i dybden af en præcis aflevering fra Calhanoglu. Alene med Stephan Andersen finder angriberen plads ved foden af stolpen, og med kirurgisk præcision sender han bolden fladt i nettet via opstanderen.

Hvor første halvleg var rig på scoringer og tekniske lækkerier, så var anden halvleg også rig. Desværre bare ikke på positive oplevelser, men mere på små og store svinestreger i en kamp, der udviklede en mere og mere hadsk stemning. Svingende albuer, småskubberier i fodbindelse med spilstop og en, lad os kalde ham, flyvsk dommer, fjernede fokus fra, hvad der faktisk var en ganske underholdende kamp.

De lyspunkter der blev leveret i anden halvleg var som udgangspunkt med tysk afsender. I flere omgange gav de FC København en lektion i short-passing og hurtig boldomgang, hvor de hvidklædte flere gange, blot måtte se til, mens græstæppet foran Stephan Andersens målfelt blev tyndslidt.

Specielt var tyskernes nummer 10 Hakan Calhanoglu den helt store oplevelse. To assists i løbet af kampen blev det til, men derudover stråede den lille tysk-fødte tyrker om sig med lækre afleveringer og udviste et overblik, der er sjældent set på danske fodboldarenaer.

Paradoksalt nok var en af FC Københavnernes bedste spillere Stephan Andersen i målet. Til trods for at lukke tre mål ind i første halvleg, så leverede han den ene store redning efter den anden - specielt efter pausen, var Andersen med til at holde FCK bare en smule inde i kampen. Derudover skal Amartey nævnes for en stor præstation. Absolut en spiller der bliver spændende at følge.

Resultatet betyder, at FC København nu er tvunget til at vinde med to mål i Tyskland, hvis man skal gøre sig forhåbninger at deltage i dette års gruppespil i Champions League.